Recept dana: Juneća rebarca, šest sati se krčkaju u povrću, raspadaju se pod viljuškom (VIDEO)

09.10.2023

07:51

0

Autor: V. I.

Ako baš nemate strpljenja, postoji ubrzana varijanta tako što ćete ga 30 minuta napraviti u ekspres-loncu

Recept dana: Juneća rebarca, šest sati se krčkaju u povrću, raspadaju se pod viljuškom (VIDEO)
Copyright Profimedia

Juneća rebra, komad mesa sa savršenom kombinacijom sočnosti i hrskavosti, predstavljaju neodoljivu poslasticu za sve ljubitelje mesa. Sa svojim bogatim ukusom i jedinstvenom teksturom, ova jela su prava poslastica bez obzira na način pripreme.

Unsplash
 

Bilo da se peku u rerni, griluju ili dimljena, juneća rebra nude pravo uživanje za sva čula. Sa svakim zalogajem oseća se punoća ukusa koji se prožima kroz sočno meso, čineći ih nezaobilaznim izborom za sve prilike i ljubitelje autentičnih gastronomskih doživljaja.

Unsplash
 

Ovo jelo, iako se dugo termički obrađuje nije teško da se napravi jer je postupak jednostavan, a rezulatat će vas se oduševiti - meso će se raspadati pod viljuškom čim ga pipnete.

Vreme pripreme:

30 minuta priprema + 6 sati krčkanje

Sastojci:

  • 1,5 kg junećih rebara
  • 1 kašika brašna
  • ulje
  • 400 g crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 1/2 korena celera
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • 2,5 dl crnog vina
  • 1/2 l supe od kocke

Priprema:

1, Lagano pobrašnjena juneća rebra ispržite sa svake strane na ulju po 3-4  minuta da dobiju koricu i izvadite.

2. Na istooj masnoći propržite na oljušteno i sitno iseckano povrće.

3. Posle pola sata u dinstano povrće dodajte koncetrat paradajza i nastavite da pržite još minut-dva..

4. Vratite ispečeno meso, ulijte crno vino i supu napravljenu od kocke te poklopite.

5. Ostavite na tihoj vatri oko šest sati.

Ovo jelo je ide odlično uz pire-krompir ili pirinač a može da se jede i sa testeninom.

Bon appetit!

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike