Najbolji preliv za pitu koji koriste u pekarama: Zbog njega je sočna i meka kao duša
Kada dođe jesen, najlepše je kada pita zamiriše iz rerne
Pita se pravi u svakoj kući i svaka domaćica ima neki svoj recept i način na koji je priprema.
Takođe, poznato je koliko je važan preliv za pripremu omiljene pite jer se tajna njenog ukusa i sočnosti krije upravo u prelivu.
Pekari imaju svoje tajne koje retko dele, a mi vam u nastavku donosimo recept za preliv koji oni koriste i koji će i vašu pitu sigurno učiniti mekšom i sočnijom.
Sastojci:
- 8 kašika brašna
- 1 suvi kvasac
- 2 šolje mleka
- 1 šolja ulja
- so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)
Način pripreme:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.
Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari