
Recept dana: Kanoli kao iz poslastičarnice - savladajte veštinu pripreme ovog čuvenog italijanskog kolača
Ovo je čuveni italijanski kolač koji potiče sa Sicilije, poznat po raznolikosti punjenja koje se može prilagoditi vašem ukusu

Tradicionalno se priprema od rikota sira i nekoliko drugih sastojaka. Iako priprema testa može izgledati malo komplikovano, uz malo strpljenja i pažljivosti, možete postići savršene kanole kod kuće.
Vreme pripreme:
- Oko 2 sata (uključujući vreme odmora testa)
Sastojci:
- 200-250 g brašna
- 2 veća jajeta
- 60 ml belog vina
- 3 kašike maslinovog ulja
Za fil:
- 600 g rikote
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 2 kašike meda
- 2 kašike kakaoa
- 1 kašika proseka (opciono)
Priprema:
1. U velikoj posudi umutite jaja, dodajte vino i maslinovo ulje, postepeno dodajući brašno dok se svi sastojci ne sjedine. Mesite testo dok ne postane glatko. Zamotajte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru najmanje sat vremena.
2. Nakon što je testo odmorilo, oblikujte ga u oblik "kobasice" prečnika od 4 cm. Isecite kolutove debljine ½ cm i oblikujte svaki kolut u kružni oblik debljine 2 mm.
3. Modlu za kanole obložite malo brašna i obmotajte svaki krug testa oko nje. Premažite svaki kanoli sa malo jaja.
4. Zagrejte suncokretovo ulje u tiganju i lagano spustite modele sa testom u ulje. Pržite ih oko 1 minut dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Zatim izvadite kanole i stavite ih na ubrus da se ocede.
5. Ponavljajte postupak sa preostalim kanolama, dodajući ih u tiganj dok ima testa.
6. Za fil, stavite rikotu, ekstrakt vanile, med, kakao i proseko u blender i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Napunite vrećicu za ukrašavanje kolača kašikom ove smese i pažljivo napunite svaki kanoli.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari