Recept dana: Mini čizkejk sa plazmom i vanilom - najukusnije majušne poslastice kojih nećete moći da se zasitite (VIDEO)
Ljubitelji čizkejka će uživati u ovoj kombinaciji ukusa
Jedna od najpoznatijih poslastica, koja se pravila još u antičkoj Grčkoj, jeste čizkejk. Tamo se čizkejk služio kao svadbena torta, a danas mnogi obožavaoci ovog kolača uživaju u najrazličitijim ukusima i kombinacijama kojih ima mnogo.
Ukoliko volite da jedete čizkejk, obavezno isprobajte recept za mini čizkejk sa plazmom, filom od vanile i jagodama.
Kombinacija sastojaka je preukusna, a priprema je zaista jednostavna i uopšte vam neće oduzeti previše vremena.
Vreme pripreme:
- 35 minuta
Sastojci:
- 150 g mlevene plazme
- 60 g neslanog putera
- 400 g krem sira, sobne temperature
- 200 g pavlake, sobne temperature
- 80 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
- 1,5 kašika limunovog soka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 2 jajeta, sobne temperature
Za dekoraciju:
- 250 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 5-6 jagoda
- nana
Priprema:
Pomešajte mlevenu plazmu sa istopljenim puterom i sve dobro sjedinite. Stavite u kalup za mafine papirne kalupe i sipajte keks (koristite čašu da lepo utisnete keks).
Krem sir umutite sa šećerom, a zatim dodajte slatku pavlaku, pavlaku, sok od limuna, vanilu i skrob. Sve sastojke umutite da se lepo sjedine, pa dodajte jaja i kratko mutite (ako budete preterali, fil bi prilikom pečenja mogao da pukne).
Protresite nekoliko puta posudu sa filom, da bi mehurići nestali, a zatim sipajte preko keksa. Da bi se fil lepo rasporedio, protresire nekoliko puta i kalup za mafine.
Pecite oko 25 minuta u rerni koju ste prethodno zarejali na 160 stepeni, a nakon toga ih prebacite u frižider i ostavite minimum četiri sata (maksimum 24 sata).
Umutite slatku pavlaku sa šećerom i sipajte je preko fila, a zatim dodajte i sitno seckane jagode i po list nane na svaki čizkejk.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari