Recept dana: Mini čizkejk sa plazmom i vanilom - najukusnije majušne poslastice kojih nećete moći da se zasitite (VIDEO)

22.05.2023

07:51

0

Autor: Z.A.S.

Ljubitelji čizkejka će uživati u ovoj kombinaciji ukusa

Recept dana: Mini čizkejk sa plazmom i vanilom - najukusnije majušne poslastice kojih nećete moći da se zasitite (VIDEO)
Mini čizkejk sa plazmom i vanilom - Copyright Printscreen/YouTube/매일맛나 delicious day

Jedna od najpoznatijih poslastica, koja se pravila još u antičkoj Grčkoj, jeste čizkejk.  Tamo se čizkejk služio kao svadbena torta, a danas mnogi obožavaoci ovog kolača uživaju u najrazličitijim ukusima i kombinacijama kojih ima mnogo.

Ukoliko volite da jedete čizkejk, obavezno isprobajte recept za mini čizkejk sa plazmom, filom od vanile i jagodama.

Kombinacija sastojaka je preukusna, a priprema je zaista jednostavna i uopšte vam neće oduzeti previše vremena.

Vreme pripreme:

  • 35 minuta 

Sastojci: 

  • 150 g mlevene plazme
  • 60 g neslanog putera
  • 400 g krem sira, sobne temperature
  • 200 g pavlake, sobne temperature
  • 80 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera
  • 1,5 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 2 jajeta, sobne temperature
Profimedia
 

Za dekoraciju:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera
  • 5-6 jagoda
  • nana
Freepik
 

Priprema:

Pomešajte mlevenu plazmu sa istopljenim puterom i sve dobro sjedinite. Stavite u kalup za mafine papirne kalupe i sipajte keks (koristite čašu da lepo utisnete keks).

Krem sir umutite sa šećerom, a zatim dodajte slatku pavlaku, pavlaku, sok od limuna, vanilu i skrob. Sve sastojke umutite da se lepo sjedine, pa dodajte jaja i kratko mutite (ako budete preterali, fil bi prilikom pečenja mogao da pukne).

Protresite nekoliko puta posudu sa filom, da bi mehurići nestali, a zatim sipajte preko keksa. Da bi se fil lepo rasporedio, protresire nekoliko puta i kalup za mafine.

Pecite oko 25 minuta u rerni koju ste prethodno zarejali na 160 stepeni, a nakon toga ih prebacite u frižider i ostavite minimum četiri sata (maksimum 24 sata).

Umutite slatku pavlaku sa šećerom i sipajte je preko fila, a zatim dodajte i sitno seckane jagode i po list nane na svaki čizkejk.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike