Recept dana: Brze zapečene makarone sa sirom za svačiji ukus - jednostavno i neodoljivo! (VIDEO)

19.05.2023

07:56

0

Autor: K. B.

Danas vam predstavljamo jednostavan, ali izuzetno ukusan obrok koji će zadovoljiti sva vaša čula

Recept dana: Brze zapečene makarone sa sirom za svačiji ukus - jednostavno i neodoljivo! (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/Recepti.com

Uživajte u brzim zapečenim makaronima sa sirom, savršenim za dane kada vam je potrebno nešto jednostavno, ali izuzetno zadovoljavajuće. Ovaj recept će vas oduševiti svojom kremastom teksturom, bogatim ukusom i mirisom koji će se širiti vašom kuhinjom. Bez obzira da li kuvate za porodicu ili želite pripremiti obrok za sebe, izbor je idealan. Ne treba vam mnogo truda, a dobićete jelo koje će vas zagrejati i ostaviti oduševljenima.

Vreme pripreme:

Ukupno vreme pripreme i pečenja je oko 40-50 minuta.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 450 ml jogurta
  • 450 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 300 g testenine
  • kačkavalj
Freepik
 

Priprema:

1. U većoj posudi, umutite jaja sa solju dok ne postanu penasta. Dodajte kiselu pavlaku, jogurt, mleko i ulje u posudu sa umućenim jajima. Sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu.
U drugoj posudi, skuvajte testeninu prema uputstvima sa pakovanja. Nakon što se testenina skuva, ocedite je i vratite nazad u posudu.

2. Prelijte testeninu sa pripremljenom smesom od jaja, pavlake, jogurta, mleka i ulja. Dobro promešajte kako bi se smesa ravnomerno rasporedila. Uključite rernu i zagrejte je na 180 stepeni Celzijusa. Uzmite vatrostalnu posudu i prebacite smesu od testenine u nju. Ravnomerno rasporedite testeninu po posudi. Na vrh testenine pospite rendani kačkavalj, koliko god želite.

3. Stavite vatrostalnu posudu u zagrejanu rernu i pecite oko 25-30 minuta, dok testenina ne postane zlatno-smeđa, a sir se lepo rastopi. Izvadite posudu iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre služenja. Poslužite jelo toplo i uživajte u bogatom ukusu testenine sa kiselom pavlakom, jogurtom i topljenim sirom.

Bon appetit!

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike