aktuelno

Recept dana: Pileći paprikaš na rumunski način - osnova je ista kao i kod nas, ali mu ovi sastojci daju posebnu pikantnost i sočnost (VIDEO)

15.05.2023

07:57

0

Autor: Z.A.S.

Recept koji morate da isprobate

Recept dana: Pileći paprikaš na rumunski način - osnova je ista kao i kod nas, ali mu ovi sastojci daju posebnu pikantnost i sočnost (VIDEO)
Pileći paprikaš na rumunski način - Copyright Printscreen/YouTube/Dozus Cook

Pileći paprikaš je zasigurno jedno od najpopularnijih jela, pogotovo jer se jednostavno priprema, a izuzetno je ukusan. Upravo zbog toga ga mnogi apsolutno obožavaju.

Sigurni smo da imate neki odličan recept za ovo jelo, ali vam savetujemo da isprobajte pileći paprikaš na način na koji ga prave Rumuni.

Piletina i krompir su, podrazumeva se, osnovne namirnice za pripremu ovog jela, međutim, da bi dobili pikantniji ukus, oni dodaju i ljutu papričicu, ali i dosta začina i povrća.

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci: 

  • 600 g bataka 
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike 
  • 1 kašika ulja 
  • so, biber 
Recept dana: Pileći paprikaš na rumunski način - osnova je ista kao i kod nas, ali mu ovi sastojci daju posebnu pikantnost i sočnost (VIDEO)Pixabay
 

Još: 

  • 600 g krompira 
  • 2 crna luka 
  • 1 crvena paprika 
  • 1 ljuta papričica 
  • 4 bela luka 
  • 2 mlada luka 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 veza mirođije 
  • 200 g čeri paradajza 
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike 
  • 1 kašičica korijandera 
Recept dana: Pileći paprikaš na rumunski način - osnova je ista kao i kod nas, ali mu ovi sastojci daju posebnu pikantnost i sočnost (VIDEO)Freepik
 

Priprema: 

Meso isecite, a zatim ga posolite, pobiberite i pospite slatkom mlevenom paprikom, pa dodajte ulje i dobro promešajte tako da se sastojci sjedine. Marinirajte oko 15 minuta.

Propržite meso sa obe strane, a krompir, koji ste isekli na krupno, propržite u šerpi. Izvadite krompir iz tiganja, a zatim dodajte krupno sečeni crni luk.

Kada luk bude omekšao dodajte seckanu papriku i ljutu papričicu. Meso i krompir vratite kada se povrće bude ispržilo.

Zatim dodajte mladi seckani luk, kao i peršun, mirođiju, seckani čeri paradajz i beli luk, pa posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom i korijanderom.

Sve dobro promešajte i poklopite, pa kuvajte na niskoj temperaturi još 10 minuta.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike