Mislite da znate kako se prže kobasice? Ovaj kuvar tvrdi da svi to radimo pogrešno

21.04.2023

14:36

0

Autor: Z.A.S.

Ispratite nekoliko jednostavnih koraka i dobićete savršeno ispržene kobasice

Mislite da znate kako se prže kobasice? Ovaj kuvar tvrdi da svi to radimo pogrešno
Pržene kobasice - Copyright Freepik

Priprema, odnosno prženje kobasica nije ni najmanje komplikovan posao, zar ne? Radili ste to mnogo puta, možete da ih ispržite i vezanih očiju, šta bi tu tačno moglo da bude komplikovano?

Sudeći po Džefu Bejkeru, koji je imao tu čast da kuva za britansku kraljicu, zapravo ima. Ovaj kuvar poseduje više od tri decenije iskustva u profesionalnoj kuhinji i odlično zna šta priča i radi.

Džef je više puta nagrađivan, što sasvim dovoljno govori o njegovim umećima, a ukoliko želite da dobijete savršeno ispržene kobasice, onda obavezno ispratite četiri koraka ovog iskusnog kuvara.

Freepik
 

Kako se prže kobasice?

Korak 1

Kobasice izvadite iz frižidera 20 minuta pre prženja. Na ovaj način će se kobasica ravnomerno ispržiti, a crevo kobasice, prilikom zagrevanja, neće pući.

Freepik
 

Korak 2

Kobasice spremajte u velikom tiganju sa neprijanjajućim dnom, a prethodno ga zagrejte na niskoj ili srednjoj vatri.

Korak 3

U tiganj dodajte kašičicu pačije ili guščije masti i mešajte sve dok podloga ne bude potpuno premazana, a zatim uklonite višak masnoće.

Freepik
 

Korak 4

Kobasice stavite u tiganj, pazite da se ne lepe jedna za drugu i držite ih stalno na ringli. Redovnim okretanjem kobasica one će dobiti prepoznatljivu zlatnu boju. Džef preporučuje da standardne deblje kobasice pržite 10 do 12 minuta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike