Recept dana: Voćna torta sa brusnicama - osvežavajuća prolećna fantazija sa najkremastijim belim kremom, koju ćete jesti čak i zimi (VIDEO)

19.04.2023

07:52

0

Autor: Z.A.S.

Uspeva čak i početnicima u kuhinji

Recept dana: Voćna torta sa brusnicama - osvežavajuća prolećna fantazija sa najkremastijim belim kremom, koju ćete jesti čak i zimi (VIDEO)
Voćna torta sa brusnicama - Copyright Printscreen/YouTube/Lecker mit Sophie Mayer

Voćne torte su idealne za proleće i leto, jer su lagane i osvežavajuće a vole ih i mlađi i stariji. 

Za pripremu dobrih i preukusnih torti nije uvek potrebno mnogo vremena, a upravo to je slučaj i sa ovom voćnom tortom sa brusnicama.

Da stvar bude bolja, ova torta uspeva baš svima, pa čak i ako ste početnici u kuhinji. Ne morate čak ni da pravite kore, već možete da iskoristite gotove.

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci:

  • 250 g brusnica 
  • 1 kašičica kukuruznog skroba 
  • 100 ml vode
  • 160 g šećera + 2 kašike
  • 1 kašika limunovog soka 
  • 350 ml slatke pavlake 
  • 3 kašike šećera u prahu 
  • 250 g grčkog jogurta 
  • gotove kore za tortu (svetle)
Profimedia
 

Za dekoraciju:

  • 300 g krem sira 
  • 30 g šećera u prahu 
  • 75 ml slatke pavlake 
Profimedia
 

Priprema:

U šerpi pomešajte brusnice (190 g), šećer (2 kašike) i skrob. Kuvajte, uz povremeno mešanje, dok se ne zgusne.

Pomešajte vodu i šećer (100 g), pa kuvajte dok se šećer ne istopi, nekih 3-4 minuta. Zatim dodajte brusnice (60 g) i ostavite da deluje nekih minut. Procedite sirup, a brusnice uvaljajte u šećer (60 g). Izvadite ih na ubrus i ostavite sa strane. U sirup dodajte limunov sok. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte grčki jogurt i dobro sjedinite mikserom. 

Ređanje torte: Koru premažite sirupom, pa sipajte brusnice, a preko premažite fil. Stavite drugu koru, premažite sirupom, poređajte brusnice, pa nafilujte.

Stavite treću koru i ponovite postupak samo tada premažite i celu tortu filom. Stavite obruč oko nje i stavite je u frižider na 2-3 sata. 

Umutite krem sir, šećer u prahu i slatku pavlaku, pa premažite celu tortu i ukrasite dobijenim kremom, a na vrh stavite one brusnice što ste uvaljali u šećer. 

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike