Recept dana: Čokoladni kolač sa keksom - spoj omiljenih sastojaka podeljenih u slojeve, biće radost za celu porodicu (VIDEO)
Bez problema će ga pripremiti i manje iskusne domaćice
Vreme je posta i sigurni smo da to znate, ali verujemo da ima i onih koji ga se ne pridržavaju, a vole i da pojedu nešto slatko i ukusno.
Ukoliko ste među onima koji ne poste, verujemo da će vas čokoladni kolač sa keksom oduševiti. Najbolje od svega je to što vam, za njegovu pripremu, nije potrebno mnogo vremena.
Ovaj kolač je lagan i nema pečenja, što će vam sigurno uštedeti mnogo vremena. Potrebno je samo da pripremite ukusan fil i podelite ga na dva dela.
Posebno će se dopasti ljubiteljima pudinga i onima koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji, jer uspeva apsolutno svima.
Vreme pripreme:
- 15 minuta
Sastojci:
- 250 g keksa
- 1 l mleka
- 140 g šećera
- 1 žumance
- 40 g pudinga od vanile
- 2 kašike brašna
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 120 g čokolade
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 50 ml mleka
Priprema:
Kalup obložite providnom folijom, uključujući i ivice i dno, a zatim u njega poređajte keks. Šećer, žumance, puding od vanile, brašno i skrob dodajte u mleko, pa sve dobro promešajte i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne.
Dobijenu smesu podelite na dva jednaka dela, pa u jedan deo (dok je još vruć) dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Sipajte preko keksa prvo čokoladni fil, zatim ga poravnajte, a nakon toga sipajte i fil od pudinga, pa poravnajte i njega. Pokrijte providnom folijom i ostavite da dva sata odstoji u frižideru.
Mleko i čokoladu pomešajte i otopite, a zatim prelijte preko kolača. Kolač, po želji, možete da ukrasite mlevenim keksom, a nakon toga ga ostavite oko 10 minuta da se stegne u frižideru.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari