Savet Marte Stjuart koji želite da zapamtite: Da prilikom seckanja luka ne bi bilo suza, obavezno uradite ovo

22.02.2023

13:06

0

Autor: Z.A.S.

Kulinarska zvezda tvrdi da, zahvaljujući ovom triku, nikada ne plače dok secka luk

Savet Marte Stjuart koji želite da zapamtite: Da prilikom seckanja luka ne bi bilo suza, obavezno uradite ovo
Seckanje luka - Copyright Freepik

Maltene da ne postoji domaćinstvo u kojem se ne koristi crni luk. Ne samo da je odličan za salate, već je i sastavni deo mnogih jela, bez obzira na to da li se ona dinstaju, prže ili peku.

Međutim, ono što je, verujemo, apsolutno svakome problem, kada je crni luk u pitanju, jeste činjenica da nam, prilikom njegovog seckanja, često poteku suze.

Srećom, imamo dobre vesti, jer je čuvena kulinarska zvezda Marta Stjuart odlučila da podeli svoju tajnu i otkrila kako ona izbegne plakanje za vreme seckanja luka.

Freepik
 

Naime, Marta kaže da luk uvek seče pored otvorenog plamena, odnosno pored sveće ili uključene ringle. Ukoliko se odlučite za ringlu, šporet, naravno, mora da bude na plin. Prema njenim rečima, upravo to joj omogućava da, prilikom seckanja luka, nikada ne zaplače.

Marta je podelila i bonus savet, a on glasi da luk nikada ne treba da seckamo tupim nožem. Kako kaže, tup nož više ošteti ćelije luka, pa se samim tim oslobodi i više enzima koji izazivaju suze. Savetuje korišćenje dobro naoštrenog noža.

Freepik
 

Sa druge strane, savet nekih profesionalnih kuvara jeste i da, pre nego što počnete sa seckanjem, oštricu noža namažete limunom, jer će on neutralisati ljutinu luka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike