Top 10 najguglanijih recepata 2022: Sosovi, paste, salata Dženifer Aniston i sendvič Bele Hadid....

14.12.2022

13:33

0

Autor: Z. A.

Na prvom mestu je jednostavna jednostavnost

Top 10 najguglanijih recepata 2022: Sosovi, paste, salata Dženifer Aniston i sendvič Bele Hadid....
Sosovi - Copyright Profimedia

U poplavi novih viralnih trendova kao nove sile popularne kulture, bila je ovo jedna naporna godina u svetu kulinarstva.


Da rezimira 2022. godinu, Gugl je objavio svoj godišnji izveštaj „Godina u pretrazi“ (Year in Search), koji prikazuje koji su termini najviše traženi u više kategorija – uključujući i recepte.

Iako ti termini nisu najčešće guglana jela, to su recepti koji su ove godine imali najveći porast prometa u poređenju sa 2021. godinom.

Kao i prošle godine, TikTok recepti su nastavili da osvajaju internet, ali klasična jela se i dalje drže, piše portal Eat this... i daje listu 10 jela koja su u trendingu.

Zanimljivo je da je na prvom mestu recept koji dokazuje da se ove godine traži jednostavnost, ali i domaća hrana.

1. „Sugo“ znači jednostavno „sos“, koji se tradicionalno pravi od samo nekoliko sastojaka: paradajza, ekstra devičanskog maslinovog ulja, belog luka, luka i bosiljka.

2. Cincinnati Chili – čili slatkastog ukusa sa začinima kao što su cimet, muskatni orah, karanfilić, začinska paprika, kakao, jede se sa špagetima i s dodatkom čedar sira, luka i pasulja.

3. Marry Me Chicken – piletina koja ima skoro 60 miliona pregleda na TikToku – u ukusnom krem sosu od belog luka, sušenog paradajza, začinskog bilja i parmezana, a tako se zove jer legenda kaže da će vas, ako je pripremite za svog partnera, on zaprositi.

@melissa.shepard8 Preheat oven to 375 first! WWW.MODERNHONEY.COM 😍for exact measurements #cooking #marrymechicken #supper #easymeals #dinnertime #whatsfordinner #fyp ♬ original sound - melissa.shepard8

4. Quick Pancake – svi vole palačinke, posebno brze.

5. Mango Pie – pita od manga i krem sira, recept osmišljen za Dan zahvalnosti.

6. Green Goddess Salad – „zelenu boginju“ među salatama je kreirala Melisa Ben-Išaj i sastoji se od seckanog zelenog kupusa, krastavaca, vlašca i mladog luka pomešanih u veganski pesto sos.

7. Jennifer Aniston Salad – Dženifer Aniston je stalno ovu salatu jela na snimanju „Prijatelja“.

8. Grinder Sandwich – fensi sendvič od 21 sastojka, koji se na mrežama pojavio pod imenom „Italian Grinder“.

9. Bella Hadid Sandwich – sendvič koji su fanovi provalili na snimku popularne manekenke, pun ćuretine, šunke, sira, salate, paradajza…

@babybella777

Ok so 3 things thank you for your patience with my interlude , bat phone rang mid sentence . 2nd- I edited the video too fast so that’s why a double sneak peak happened . Apologies again. 3rd - you can use raw garlic I was exaggerating, just don’t put as much as I did love ya

♬ original sound - Bella Hadid

10 The Bear Spaghetti – Ako ste gledali „The Bear“, poznat vam je sos za špagete koji je napravila kuvarica Karmen Berzato, a u poslednjoj epizodi, prikazano je da recept zahteva 10 čena belog luka, bosiljak natopljen maslinovim uljem i dve manje konzerve paradajza jer „imaju bolji ukus“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike