Frižider vam je uvek pun ostataka hrane koja na kraju završi u smeću? Iskoristite ih u kreativnim receptima i uštedite

22.06.2022

12:51

0

Autor: D. R.

Verovatno nismo ni svesnu koju količinu hrane, na mesečnom nivou, bacimo

Frižider vam je uvek pun ostataka hrane koja na kraju završi u smeću? Iskoristite ih u kreativnim receptima i uštedite
Frižider, hrana - Copyright Profimedia

Većina nas preko nedelje puni svoje plastične posudice ostacima od ručka, ostavljamo ih u frižider za kasnije ili za sutradan, ali istini za volju većina te hrane ipak na kraju završi u kanti za smeće.

Kako vam se više ne bi događalo da bacate velike količine hrane koju ste pripremali, ipak ste potrošili neko vreme i trud, organizatorka iz kompanije "Apartment Therapy", Melani Gnu savetuje da svake nedelje izaberete jedan dan ili veče kada nećete ništa pripremati već će se jesti samo ostaci iz frižidera. 

Iako se ideja možda ne čini revolucionarnom, ali ona tvrdi da ćete novu naviku brzo osetiti i kao uštedu u svom kućnom budžetu.

Unsplash
 

- Smislite ili potražite na internetu neke kreativne recepte za već pripremljenu hranu - rekla je.

Njen predlog je recimo dodavanje ljutog umaka ostatcima mesa ili priprema meksičkih tortilja koje se pune sirom i (ostacima) mesa. Takođe, testeninu koja vam je ostala uvek možete staviti u tiganj u kom ste prethodno ispržili malo slanine, dodate pavlaku i origanu i dobićete brzu i ukusnu večeru.

Od starog hleba možete napraviti bezbroj jela, a nas je posebno oduševio slatki kolač sa suvim grožđem za čiju pripremu verovatno sve sastojke imate kod kuće, a sprema se brzo i lako.

Printscreen/YouTube
 

- Ako ipak nemate ostatke hrane, sličan ručak ili večeru jednom nedeljno možete napraviti sa proizvodima kojima se bliži datum isteka ili sa manjim porcijama koje čuvate u zamrzivaču - savetuje ona.

Još jedna prednost ovakvog načina organizovanja je i ta što ćete ovako svake nedelje napraviti veliko spremanje frižidera.

Najvažnije od svega, dodaje, je to što je ovo jednostavan i brz način da nahranite sebe i svoju porodicu, a izbegnete naručivanje hrane što je često najprimamljivija i najlakša opcija. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike