Recept dana: Raskošna eurokrem torta lepog izgleda, još lepšeg preseka i veličanstvenog ukusa
Ova torta.... mmmmm. Rečju – počela je sezona opasnih torti
Kraj oktobra doneo nam je za mrvicu nižu temperaturu i odmah onaj osećaj da će nam se u narednom periodu nizati slave i praznici – i tako do proleća.
Danas vam donosimo jednu veoma dekorativnu i ukusnu tortu koja se brzo priprema bez pečenja, a zadovoljiće sve ljude koji vole eurokrem.
Tortu smo pronašli na Instagram nalogu just.sweet.sladjano, koji vodi jedna Slađana iz Zrenjanina, isprobali je i rešili da je je hitro podelimo sa vama.
Vreme pripreme
- oko 30 minuta
Sastojci:
- 1,5 ili 2 dupla pakovanja belog pti-ber keksa
- 1,5 ili 2 dupla pakovanja tamnog pti-ber keksa (s kakaom)
- 150–200 g belog eurokrema
- 150–200 g crnog eurokrema
- 500 ml slatke pavlake
- mleko za natapanje keksa (po ukusu s aromom vanile)
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g crne čokolade ili čokolade za kuvanje
Priprema
1. Umutite slatku pavlaku pripreljenu za fil i podelite je na dva dela. U jedan deo dodajte beli eurokrem, u drugi crni. Dobro umutite. Količinu eurokrema odredite prema svom ukusu.
2. Dno kalupa za tortu (kojem se skida obruč – 28 cm) obložite pek-papirom.
3. Premažite ceo kalup margarinom ili puterom i pospite šećerom u prahu. Keks potapajte u mleko, zatim keks ređajte, jedan krug jedna boja, sledeći krug druga boja. Na crni keks nanosite beli fil, a na beli keks crni fil. Kada popunite ceo kalup, ostatak belog i crnog fila spojite i dobro izmešajte da se boja ujednači. Premažite tortu (ne vadite je iz kalupa!) tim filom i dobro popunite eventualne rupice i nejednakosti u visini keksa.
4. Za glazuru otopite čokoladu i još vrućoj dodajte slatku pavlaku. Prelijte preko torte i ukrasite kokosom ili po želji. Tortu ostavite da odstoji preko noći u frižideru i tada možete bez problema da je premestite na tacnu na kojoj ćete je služiti.
Bon appetit!
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari