Jedan trik iz fensi restorana daje bolji ukus hrani, možete ga primeniti kod kuće i nećete potrošiti ni dinara

16.06.2022

12:51

0

Autor: D. R.

Potrebna vam je samo vrela voda

Jedan trik iz fensi restorana daje bolji ukus hrani, možete ga primeniti kod kuće i nećete potrošiti ni dinara
kuvar restoran - Copyright Pixabay

Retka su slana kuvana jela koja imaju bolji ukus kad su hladna, možda i ne postoje. Upravo je to razlog zašto većinu hrane dobri restorani poslužuju na toplim tanjirima. Naime, topli tanjiri duže održavaju toplinu vaše hrane, pa ona zbog toga ima bolji ukus i možete duže uživati u svom omiljenom obroku.

S obzirom na to da vam nije potrebno nikakvo kulinarsko umeće, kao ni posebni rekviziti, ništa vas ne sprečava da se i sami poslužite ovim trikom. 

Pexels
 

Neposredno pre serviranja jela stavite tanjir pod mlaz vruće vode, obrišite ga i na njega stavite pripremljeni obrok. Tanjire možete na kratko zagrejati i u običnoj ili mikrotalasnoj rerni. Verujte, primetićete razliku.

S druge strane, ukoliko želite da poslužite hladnu voćnu salatu, sladoled ili neki drugi desert koji se jede hladan, neposredno pre posluživanja tanjir ili činijicu stavite na kratko u zamrzivač. Na taj način sprečićete topljenje omiljene ledene poslastice.

Na kraju, isto pravilo važi i za čaše - sada znate zašto pivopije obavezno stavljaju krigle u zamrzivač pre konzumacije svog omiljenog pića.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike