Beskompromisni luksuz: Otkrijte top pet najskupljih automobila na svetu (VIDEO)

27.05.2024

17:11

0

Autor: K. B.

Jeste li ikada razmišljali o ceni najskupljih automobila na svetu? Evo liste top pet takvih modela, čija cena se penje i do nekoliko desetina miliona evra

Beskompromisni luksuz: Otkrijte top pet najskupljih automobila na svetu (VIDEO)
Copyright Profimedia

Bugatti Chiron Profilée - 10,8 miliona

 

 

Iako se ne razlikuje mnogo od običnog Chirona, Profilée je bukvalno jedinstven u svojoj vrsti. Bugatti ga je prvobitno stvorio kao prototip za limitiranu seriju, ali je na kraju ostao jedini primerak. Ima istih 1,476 KS i W-16 motor kao Chiron, ali se ističe svojim jedinstvenim dizajnom i posebno prilagođenim spojlerom.

Rolls-Royce Sweptail - 12,8 miliona

 

 

Kao što se očekuje od Rolls-Roycea, Sweptail je unikatni automobil iz 2017. godine, čija cena se penje skoro do 13 miliona dolara. Kada se pojavio, bio je najskuplji novi automobil u istoriji, a i danas ostaje na vrhu liste sa 453 "konja".

Bugatti La Voiture Noire - 13,4 miliona

 

 

Ovo je službeno najskuplji novi Bugatti ikada napravljen, moderna interpretacija legendarnog modela Type 57 SC Atlantic Žana Bugatija. Opremljen je istim 8,0-litarskim W-16 motorom kao i Chiron, sa 1.479 KS, šest izduvnih cevi, novim točkovima i masivnim natpisom sa imenom brenda pozadi.

Rolls-Royce Boat Tail - Procenjeno 28 miliona dolara

 

 

Nasleđujući slavu Sweptail modela, Rolls-Royce Boat Tail dolazi sa jedinstvenim dvobojnim eksterijerom i brojnim luksuznim dodacima poput frižidera za šampanjac i ugrađenih suncobrana. Iako zvanična cena nije objavljena, procenjuje se da iznosi oko 28 miliona dolara.

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail - Procenjeno 30 miliona dolara

 

 

Nakon prošlogodišnjeg modela Boat Tail, Rolls-Royce je predstavio još jedan unikat: La Rose Noire Droptail. Ovaj automobil se ističe luksuznom izradom i specijalnom bojom eksterijera nazvanom "True Love". Iako Rolls-Royce retko objavljuje zvanične detalje o ceni, procenjuje se da ovaj model košta oko 30 ili čak 35 miliona dolara, čime postaje jedan od najskupljih automobila današnjice.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike