Da li možete da pretpostavite koliko se proizvedenih "mercedesa" i dalje vozi ulicama?

26.05.2024

15:58

0

Autor: K. O.

Neki su proizvedeni pre više od 40 godina

Da li možete da pretpostavite koliko se proizvedenih "mercedesa" i dalje vozi ulicama?
Copyright Freepik

Kada se osvrnemo oko sebe u saobraćaju svesni smo da ima mnogo automobila sa velikom kilometražom u točkovima.

A sigurno će vam biti zanimljiv podatak da većina svih civilnih Mercedesa G-klase od svog uvođenja 1979. godine do danas i dalje vozi putevima.

"Čak 80 odsto G-klasa koje su ikada proizvedene još uvek je u saobraćaju", rekao je Michael Schiebe, izvršni direktor AMG-a i vođa modela G-klase i Maybacha grupi novinara na okruglom stolu održanom u Francuskoj. To potvrđuje izdržljivost G-klase koja se koristila i kao vojno vozilo.

Govoreći o očekivanjima za novu električnu G-klasu, Schiebe očekuje da će se proizvoditi uporedo s benzinskim modelima.

Mercedes je do 2023. godine izradio 500.000 primeraka G-klase, što znači da ih je i danas na putevima preko 400.000, tvrde iz Mercedesa.

Za poređenje, Porsche kaže da je oko 70 odsto svih proizvedenih 911 još uvek "u pogonu". Iako Schiebe nije otkrio kakav tržišni udeo Mercedes očekuje za električnu G-klasu s EQ tehnologijom, optimistično tvrdi da će i trgovci i kupci biti zadovoljni.

Profimedia
 

"Pokušavamo biti kompanija usmerena na kupca", rekao je Schiebe. "Želimo isporučiti ono što kupci žele. Ako traže V8 motore, naš posao je da isporučimo vrlo efikasne i vrlo snažne V8 motore.

"Nova električna G-klasa otvara nove mogućnosti našim trgovcima", dodao je. "Kupcima koje možda nismo privlačili u prošlosti sada imamo priliku da se obratimo", prenosi portal Motor1.

"Imamo kupce koji stvarno vole V8", rekao je Schiebe. "I voleće V8 u G-klasi zauvek. Oni mogu i dalje kupiti model G63 AMG, a tu je i vrlo efikasan 6-cilindarski benzinac, dok je električni model tu za one kupce koji vole oblik, izgled i osećaj G-klase, ali koji više ne žele voziti na benzin ili dizel. Tako smo zapravo sproveli, iz poslovne perspektive, neku vrstu strategije smanjenja rizika", rekao je Schiebe, a prenosi Jutarnji.hr.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike