Prepoznajte rizik: Trikovi koje kradljivci koriste kako bi se domogli vašeg automobila

16.07.2023

14:43

0

Autor: K. B.

Lopovi često prate vozila koja žele da opljačkaju i čekaju pravi trenutak da krenu u akciju, a jedan trik im olakšava ovaj zločin

Prepoznajte rizik: Trikovi koje kradljivci koriste kako bi se domogli vašeg automobila
Ilustracija - Copyright Profimedia

U Americi je postala uobičajena pojava da se novčići zaglavljuju na bravama automobila, što na prvi pogled može izgledati bezopasno. Međutim, ovaj trik se zapravo koristi kao sredstvo za krađu.

Novčić se postavlja na bravu vrata suvozača kako bi vozač bio sa druge strane dok otključava automobil. Kada vozač otključa bravu, novčić sprečava da se ona potpuno zaključa, ostavljajući automobil otključanim.

Šon Braun, stručnjak za automobile, upozorava da ovaj trik ne funkcioniše na svim vozilima, ali je veoma važno biti upoznat s njim. Ova vrsta prevare može biti izuzetno štetna, stoga je bitno da vozači budu obavešteni i preduzmu preventivne mere kako bi zaštitili svoje automobile od krađe.

Važno je ostati na oprezu i proveriti bravu na vratima vozila pre nego što se odmaknete. Ako primetite novčić ili neobičnost na bravi, obavestite nadležne organe ili potražite stručnu pomoć kako biste osigurali sigurnost svog vozila.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike