Penzioner protiv švedske policije: Prekoračio brzinu, a onda kameru optužio za pokušaj ubistva

10.02.2024

18:31

0

Autor: V. I.

Dedica pokušao da uzvrati milo za drago

Penzioner protiv švedske policije: Prekoračio brzinu, a onda kameru optužio za pokušaj ubistva
Copyright Profimedia

U neobičnom obrtu događaja koji je zabeležila švedska policija, 75-godišnji muškarac iz Jemtlanda postao je zvezda tabloida nakon što je njegovo urcanje zabeležila kamera za merenje brzine na auto-putu E45. Uhvaćen u prekoračenju brzine, ovaj neustrašivi senior nije se zadovoljio time da samo plati kaznu. Ne, on je odlučio da uzvrati udarac i "prijavi" kameru policiji!

U izjavi koja nadilazi granice bizarnog, sredovečni Šveđanin tvrdi da je blic kamere bio toliko jak da ga je zaslepio, što je, prema njegovom mišljenju ekvivalentno pokušaju ubistva iz nehata.

Profimedia
 

"Doživeo sam iskustvo bliske smrti", tvrdi on, iznoseći svoju dramatičnu priču.

Decenijama na drumovima, sa preko 56 godina vozačkog iskustva i više od 200.000 kilometara pod pojasom, ovaj veteram volana opisao je susret sa kamerom kao "najgori incident" u svojoj bogatoj vozačkoj karijeri.

Međutim, švedska policija nije našla humor u njegovim tvrdnjama, brzo zatvarajući slučaj i ostavljajući vozača da se suoči sa svojom sudbinom - plaćanjem kazne. Iako je njegov prigovor odbijen kao neosnovan, mora se priznati da je originalnost njegovog poteza bez premca.

U svetu gde se svakodnevno suočavamo sa vestima o saobraćajnim prekršajima, ovaj Šveđanin je uspeo da unese trag komedije i domišljatosti, postavljajući pitanje granica odgovornosti i percepcije rizika na putevima. Dok policija ostaje neumoljiva u svom stavu, jedno je sigurno - ovaj slučaj će ostati upamćen kao jedan od najzabavnijih momenata u analesima saobraćajnih prekršaja, piše Ostersunds-Posten a prenosi RevijaHAK. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike