Iskusni automehaničar otkriva: Najveća prevara za naivne vozače, beskorisni dodaci za automobile

17.09.2023

16:16

0

Skoti Kilmer, automehaničar sa impresivnih 54 godine iskustva, deli svoje mudrosti na svom Jutjub kanalu koji prati gotovo šest miliona ljudi

Iskusni automehaničar otkriva: Najveća prevara za naivne vozače, beskorisni dodaci za automobile
Muškarac vozi automobil - Copyright Freepik

U moru dodataka i proizvoda za automobile za koje vozači često izdvajaju znatne iznose, Kilmer je identifikovao ono što smatra "najvećom prevarom" - aditivima za gorivo.

U razgovoru za The Sun, Kilmer je objasnio zašto su aditivi danas potpuno nepotrebni. "Ljudi se različitim razlozima često opredeljuju za aditive, ali istina je da je to samo bacanje novca."

Današnja goriva su znatno unapređena i kvalitetnija, a standardi su regulisani od strane države, što znači da moraju sadržavati određenu količinu aditiva. Sve dok redovno menjate ulje i vozite automobil na uobičajen način, aditivi nisu potrebni.

Freepik
 

Kilmer je istakao da su aditivi preskupi i potpuno beskorisni dodaci, pa čak ide toliko daleko da ih naziva "pljačkom naivnih vozača".

Pitanje da li treba sami dodavati aditive gorivu nije jednostavno i jednoznačno. Kvalitetnija goriva već sadrže aditive koji sprečavaju stvaranje naslaga, poboljšavaju mazivost, olakšavaju raspršivanje i takođe pozitivno utiču na rad motora kroz čišće i potpunije izgaranje. Ako koristite takva goriva, nema potrebe za dodatnim aditivima.

Međutim, ako postoji sumnja da vaš motor nepravilno radi ili su performanse smanjene zbog naslaga na brizgalicama ili ventilima, aditivi koji pomažu u uklanjanju tih naslaga mogu biti praktičnije i jeftinije rešenje od rastavljanja i čišćenja delova motora.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike