Planirate kupovinu polovnog automobila? Postoji odličan razlog da izbegavate one koji su proizvedeni 2011. godine

10.02.2023

09:42

0

Autor: Z.A.S.

Potencijalni rizik nose i automobili proizvedeni 2012. i 2013. godine

Planirate kupovinu polovnog automobila? Postoji odličan razlog da izbegavate one koji su proizvedeni 2011. godine
Kontrolna tabla - Copyright Pixabay

Kada je u pitanju tržište, kako polovnih tako i novih, automobila, prethodna godina je bila prepuna izazova. Iako je prošlo nekoliko godina od početka pandemije, automobilska industrija se još uvek nije oporavila od posledica koje je ona ostavila.

Takođe, izdešavalo se mnogo uzbudljivih stvari u prethodnih 12 meseci. Informacije i najzanimljivije statistike za 2022. godinu, donosi nam platforma za proveru istorije automobila - "carVertical".

Naime, više od 7,4 milijardi vraćenih kilometraža je otkriveno tokom prošle godine, odnosno 15,2 posto automobila je, u proseku, imalo lažna očitavanja kilometraže.

Pixabay
 

Skrivanje kilometraže predstavlja jedan od najozbiljnijih problema na tržištu polovnih automobila, jer to dovodo do ogromnih finansijskih problema prilikom posedovanja takvih vozila.

Prema ovoj platformi, kupci vozila koja su proizvedena između 2010. i 2013. godine imaju najveći rizik za kupovinu automobila sa vraćenom kilometražom.

Profimedia
 

Štaviše, skoro svako deseto vozilo koje je proizvedeno tokom 2011. godine ima lažnu kilometražu, što iznosi 9,2 posto svih vozila. Pored toga, rizik nose i automobili koji su proizvedeni 2012. i 2013. godine, sa 8,6 posto i 7,9 posto vozila sa vraćenom kilometražom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike