Da li deca treba da učestvuju u izboru porodičnog automobila?

22.04.2022

13:32

0

Dečji kriterijumi su malo drugačiji

Da li deca treba da učestvuju u izboru porodičnog automobila?
kid-6332467_1920 - Copyright Pixabay

Sklonost ka određenom brendu, pouzdanost i bezbednost utiču na proces kupovine automobila. Međutim, postoji još jedan faktor koji je do sada bio nedovoljno istražen i prilično potcenjen - a to je mišljenje dece.

Od anketirane dece, 82 odsto njih smatra da su automobili zabavni, dok više od 34 odsto dece učestvuje zajedno u procesu kupovine automobila, navode iz Forda, koji je ovo istraživanje sproveo u Velikoj Britaniji.

Deca nisu uvek srećna izborom porodičnog automobila. Oko 57 odsto ispitane dece kaže da je trenutni porodični automobil lep, ali neki (10 odsto) kažu da ga se ponekad ili često stide.

Često se čuju i kritički dečji komentari: to je stari model, mislim da auto nije dovoljno sportski, a mislim i da je to auto za starije.

Čak 61 odsto dece razgovara i sa drugima o automobilima, a tata i prijatelji su nejčešći sagovornici.

Najpopularniji su sportski automobili/kupe vozila (22 odsto), a zatim terenci (21 odsto). Slede kabrioleti i karavani (po 18 odsto), pa takozvani "obični" automobili (12 odsto), kakve većina nas vozi.

Unsplash
 

Manje popularni su pikap vozila (5 odsto), mali automobili (2 odsto) i kombiji (1 odsto).

Unutrašnji prostor automobila je na vrhu liste ključnih kriterijuma prilikom izbora porodičnog vozila. Skoro 97 odsto dece smatra da je to važno.

Brzina, luksuz i ekonomičnost su takođe važni kriterijumi. Prema mišljenju većine dece, novi automobil treba da bude "kul", po mogućnosti sa lepim felnama.

Takođe mora imati opcije za korišćenje aplikacija, pristup Internetu, kao i mogućnost punjenje pametnih telefona.

Dosadašnja istraživanja u Velikoj Britaniji su takođe pokazala da deca igraju važnu ulogu u izboru automobila svojih roditelja. Studija sprovedena na 1.000 roditelja dece uzrasta od 5 do 11 godina pokazala je da je 39 odsto očeva otvoreno za ovaj uticaj, u poređenju sa 33 odsto majki.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/b92

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike