Najveće holivudske zvezde dolaze u Veneciju: Spektakularne premijere na ovogodišnjoj Mostri (FOTO)

04.06.2024

17:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Festival će biti održan od 28. avgusta do 7. septembra

Najveće holivudske zvezde dolaze u Veneciju: Spektakularne premijere na ovogodišnjoj Mostri (FOTO)
Copyright Profimedia

Predstojeći Filmski festival u Veneciji trebalo bi da ove godine ugosti brojne slavne ličnosti, među kojima su Lejdi Gaga, Hoakin Finiks, Anđelina Džoli, Danijel Krejg, Džoni Dep, Džordž Kluni, Bred Pit, Gal Gadot i Ana de Armas, navodi Varajeti.

Profimedia
 

Filmovi koje iščekuje ceo svet

Iako direktor festivala Alberto Barbera još nije objavio zvaničnu selekciju, popularni časopis saznaje da publiku Mostre očekuje niz dugoočekivanih premijera, među kojima i nastavak "Džokera" - "Džoker 2: Ludilo udvoje" Toda Filipsa, kao i biografski film o Mariji Kalas "Maria" u kom naslovnu ulogu tumači Anđelina Džoli.

Profimedia
 

Veruje se da će u konkurenciji biti nova adaptacija "Queer" Luke Gvadanjina sa Danijelom Krejgom u glavnoj ulozi, a u igri je i akciona komedija "Wolfs" sa Klunijem i Pitom.

Profimedia
 

Varajeti piše, a Euronews prenosi, da bi publika na Lidu mogla da vidi i triler "Eden" sa Džudom Loum, Anom de Armas, Sidni Svini, Vanesom Kirbi i nemačkim glumcem Danijelom Brulom, ali najverovatnije van konkurencije.

Profimedia
 

Džoni Dep, koji se posle duže pauze vratio na crveni tepih upravo u Veneciji prošle godine, sa filmom "Madam di Bari", ovog puta očekuje se u ulozi reditelja filma "Modi", biografskog ostvarenja o italijanskom slikaru Amadeu Modiljaniju, u kome glavnu ulogu igra Al Paćino

Kao što je ranije najavljeno, predsednica žirija ove godine je francuska glumica Izabel Iper, Piter Vir će dobiti Zlatnog lava za životno delo, a 81. izdanje festivala održaće se od 28. avgusta do 7. septembra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike