Šokantne optužbe na račun Kanskog festivala: Influenseri i polugole manekenke srozali ugled Kroazete (FOTO)

31.05.2024

12:05

0

Autor: Dejan Ćirić

"Ništa više nije ekskluzivno, besplatno je za sve", smatra jedan filmski kritičar

Šokantne optužbe na račun Kanskog festivala: Influenseri i polugole manekenke srozali ugled Kroazete (FOTO)
Copyright Profimedia

Filmski festival u Kanu pao je na svoje najniže grane, smatraju ljubitelji filmske umetnosti.

Umesto da i dalje promoviše glamur i okuplja najpoznatija imena filmske industrije, organizatori su pozivnice poslali influenserima i rijaliti zvijezdama koji su jedva čekali da se pojave na crvenom tepihu prestižnog festivala.

Profimedia
 

Kan je postao cirkus

- Kan je postao pravi cirkus - rekao je za strane medije jedan filmski kritičar koji je boravio u hotelu Marriott u kom su odsele mnoge zvezde koje su ove godine prisustvovale filmskoj smotri na Kroazeti.

Profimedia
 

- S jedne strane stoje najveće svetske zvezde, a s druge neke osobe za koje se ne zna ko su i zašto su poznate. Ne kažem da one nisu dobrodošle u Kan, ali je time festival izgubio holivudsku privlačnost. Gde god se okrenete videćete nekog influensera kako se fotografiše za društvene mreže. Ništa više nije ekskluzivno u Kanu, besplatno je za sve - smatra kritičar koji je želeo da ostane anoniman, prenosi Klix.

Profimedia
 

Samo odabrani su mogli da hodaju crvenim tepihom

Ovaj filmski festival nekad je bio svetski poznat po pažljivo odabranom programu filmova i tamo su se, zapravo, stvarale karijere mnogih rediteljaDobiti pozivnicu za premijeru bilo je gotovo nemoguće te su samo oni odabrani mogli da hodaju ovim crvenim tepihom.

Profimedia
 

Usred mora influensera i supermodela koji su i ove godine pohrlili na tamošnji AmFar gala, a među kojima su bile i Bela Hadid, Helena Kristensen i Hajdi Klum, oni koji su već imali prilike da prisustvuju svemu kažu da je ovaj događaj izgubio svoj čuveni ekskluzivni šarm.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike