En Hatavej otkrila koji film joj je promenio karijeru: Nisam želela da budem princeza od Đenovije (VIDEO)

01.06.2024

07:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Do kultnog ostvarenja iz 2005. godine njene uloge su većinom bile slične

En Hatavej otkrila koji film joj je promenio karijeru: Nisam želela da budem princeza od Đenovije (VIDEO)
En Hatavej - Copyright Profimedia

En Hatavej je u svojoj bogatoj karijeri igrala u raznim filmovima, a trenutno je možemo gledati u ostvarenjima "Majčinski instinkt" i "Ideja o tebi".

Oskarovka je na početku karijere često igrala slične uloge, poput tinejdžerke u filmu "Princezini dnevnici" koja ju je proslavila.

Profimedia
 

Međutim, za ulogu u romantičnoj drami iz 2005. Hatavej je rekla da je to prvi put da je igrala lik koji je bio potpuno drugačiji od nje same i od uloga koje je igrala ranije. Reč je o drami "Planina Broukbek".

Moje novo pravilo

- Uvek mi je bila namera da budem glumica, a ne princeza od Đenovije. U "Planini Broukbek" sam prvi put igrala lik koji je bio potpuno drugačiji od mene i to mi se zaista dopalo. Od tada je moje novo pravilo bilo da biram uloge koje su suprotne od onih koje sam igrala u prethodnom filmu - rekla je glumica, prenosi Far Out Magazin.

Profimedia
 

"Planina Broukbek" prati priču o zabranjenoj ljubavi. To je romantična vestern drama u režiji Anga Lija. Radnja je smeštena u Vajoming 1960-ih i prati Enisa Del Mara (Hit Ledžer) i Džeka Tvista (Džejk Džilenhol), dva kauboja i pastira koji razvijaju seksualnu i emocionalnu vezu. Njihov odnos postaje posebno komplikovan nakon što se venčaju sa svojim devojkama.

Profimedia
 

Hatavej je u filmu igrala ženu Džeka Tvista, Lurin Njusom, dok je Mišel Vilijams igrala ženu Enisa Del Mara, Almu. Film je dobio osam nominacija za Oskara i pobedio u kategoriji najbolja režija, navodi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike