Pogrešna odluka koja ga proganja 30 godina: Najveći promašaj Kevina Kostnera (FOTO/VIDEO)

31.05.2024

19:05

0

Čini se da je svaki njegov projekat uspešan, ali nije baš uvek tako bilo

Pogrešna odluka koja ga proganja 30 godina: Najveći promašaj Kevina Kostnera (FOTO/VIDEO)
Kevin Kostner - Copyright Profimedia

Na 77. Kanskom festivalu koji je nedavno održan premijerno je prikazan film "Horizont: Američka saga", koji je režirao Kevin Kostner, koji ujedno igra i glavnu mušku ulogu u ovom vestern ostvarenju, a u planu je i nastavak ovog filma.

Tanjug AP Photo/Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP
 

Čini se da Kostner, kojeg god filma da se dohvati, uspeh mu je zagarantovan ali to baš nije uvek tako bilo.

Pogrešna odluka koja ga proganja

Glumac i reditelj je u nedavnom intervjuu za GQ otkrio koja ga odluka još uvek proganja, iako je do nje došlo pre trideset godina. Reč je o njegovom najvećem promašaju, bar prema njegovom mišljenju, filmu "Vajat Erp".

Profimedia
 

Vestern iz 1994. godine je razočarao i kritičare i publiku, a uz to nije zaradio dovoljno da bi pokrio troškove snimanja. Kako navodi MovieWeb, Kostner veruje da je do ovog neuspeha došlo jer je film imao premijeru neposredno nakon kritički superiornijeg vesterna "Tumstoun", koji je takođe pratio "Vajata Erpa".

Preskup film

"Tumstoun" je imao premijeru u decembru 1993. godine, dobio je uglavnom pozitivne kritike i zaradio 73,2 miliona dolara na bioskopskim blagajnama. U junu 1994., Kostnerov "Vajat Erp" dočekale su podeljene reakcije i zaradio je 56 miliona dolara.

Profimedia
 

Iako razlika u zaradi nije velika, problem je u tome što je "Tumstoun" s Kurtom Raselom i Valom Kilmerom snimljen s dobrom finansijskom procenom od 25 miliona dolara, dok je "Vajat Erp" koštao više nego dvostruko, 63 miliona.

Kostner je objasnio da je premali razmak između premijera doveo do neželjenih poređenja između filmova.

- Volim "Vajata" ili jednostavno volim taj film. Ušli smo u nekakvo takmičenje s "Tumstounom". Dobar prijatelj mi je rekao: "Možemo da odložimo ovaj film.

Profimedia
 

Ne želimo da se takmičimo". Ja sam odgovorio: "Siguran sam da taj scenarista i reditelj žele da snime taj film, pustimo ih" - objasnio je Kostner i dodao:

- Tada je započela nekakva vrsta svemirskog takmičenja. Oduvek mi je bilo žao što se to pretvorilo u tu čudnu konkurenciju. "Tumstoun" je bio zabavan film, ali šteta što je sve prošlo kako je prošlo.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike