Nastavci kultnih serija i novi filmovi ove jeseni i zime: Od TV novela do paranormalnih pojava (FOTO/VIDEO)

12.09.2022

09:00

0

Mnoštvo različitih priča i novih junaka očekuje gledoace

Nastavci kultnih serija i novi filmovi ove jeseni i zime: Od TV novela do paranormalnih pojava (FOTO/VIDEO)
glumci - Copyright 24sedam/Promo/Firefly

Ljubitelji domaćih igranih TV serija tokom naredne jeseni i zime imaće prilike da gledaju nove projekte kao i nastavke poznatih serija u vidu najnovijih sezona.

Trenutno se prikazuje omladinska serija “U klinču” od 30 epizoda svakog radnog dana na RTS 1, gde glume Nikola Kojo, Branka Katić, Ivana Zečević i drugi, dok su autori Miloš Avramović i Aljoša Ćeranić.

Upravo Avramović snima drugu sezonu krimi serijala “Južni vetar” posle dva filma i serije, i glavnim junacima koje igraju Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović, Jovana Stojiljković, pridružiće se i američki glumci – Vilijam Boldvin i Erik Roberts.

Serija "U klinču" Promo/RTS/Režim produkcija
 

Takođe, bioskopski filmovi iz ove godine su dobili svoje TV verzije, te se tako “Zlatni dečko” Ognjena Jankovića prikazuje od skoro na kablovskom kanalu Superstar TV, kao mini serija od pet epizoda, a drama epohe “Bilo jednom u Srbiji" reditelja Petra Ristovskog emituje se na RTS-u, kao verzija iz osam epizoda.

Upravo će Petar Ristovski ponuditi publici svoj novi serijski proizvod, a to je krimi drama prema istinitim događajima - “Tunel”, u produkciji njegovog oca Lazara Ristovskog i kuće “Zillion Film” sa kompanijom “Telekom Srbija”.

U pitanju je priča o pregovaračima MUP-a koji se suočavaju sa veoma napetim i kompleksnim situacijama gde dominiraju opasni likovi i teroristi.

Glavne uloge tumače Minja Peković i Jovan Belobrković kao članovi stalne pregovaračke grupe, a u epizodnim ulogama su - Zoran Cvijanović, Nebojša Dugalić, Lazar i Danica Ristovski, Miloš Timotijević, Sergej Trifunović, Miloš Ðorđević, Branislav Lečić, Dragan Boža Marjanović, Tamara Ćustić.

TV serija “Klan” Bobana Skerlića nakon druge, ubrzo će dobiti i treću sezonu, koja je snimljena, završena i spremna za emitovanje, i time će se završiti ova urnebesna i nasilna trilogija.

Serija "Klna": Foto: Promo/ Firefly productions
 

Humoristički serijal “Kamiondžije" reditelja Filipa Čolovića, prema legatu scenarija Gordana Mihića, takođe će dobiti treću sezonu koja se upravo snima, i od gledaoca će zavisiti da li će tu biti i kraj avantura omiljenih junaka u tumačenju Nenada Jezdića i Tihomira Tike Stanića.

Glumac, od skoro reditelj, scenarista i producent Gordan Kičić snimio je drugu sezonu komičnog serijala “Mama i tata se igraju rata" prema svom filmu “Realna priča”, tako da će auditorijum u nastavku gledati iste glumce na čelu sa Kičićem (Nina Janković, Nenad Cile Ilić, Vojin Ćetković).

Gordan Kičić je i glavni glumac nove triler serije “Nemirni”, u režiji Darka Nikolića, koji se istakao sa svojim debi filmom i serijom “Jedini izlaz” (2021).

Promo/Realna priča
 

Osim Kičića, u ovoj seriji glume – Anica Dobra, Milena Predić, Jelena Stupljanin, Ljubomir Bandović, Nebojša Dugalić, Gorica Popović, Vaja Dujović.

Reditelj Milan Karadžić od početka avgusta u produkciji kuće “Firefly” snima drugu sezonu serije “Kalkanski krugovi” koji u narednih 10 epizoda donosi istu glumačku postavu (Žarko Laušević, Vojin Ćetković, Ivana Zečević, Nataša Ninković, Vesna Čipčić, Milutin Mima Karadžić) uz jedno pojačanje – Vesna Trivalić.

Produkcija “Firefly” planira i drugu sezonu brutalne serije “Crna svadba”, a zavšrila je i snimanje projekta “Deca zla”.

Ta nova serija je nastala po motivima istoimenog romana sudije Miodraga Majića i govori o ritualnim ubistvima, u režiji Vladimira Tagića i Ivana Stefanovića, prema adaptaciji scenarija režisera Bojana Vuletića i Katarine Mitrović.

Okupljena je zanimljiva glumačka svita: Nikola Kojo, Anica Dobra, Ljubomir Bandović, Radovan Raša Vujović, Jovana Stojiljković, Milica Mihajlović i drugi.

Ista produkcija vredno radi i na snimanju druge sezone serije “Tajkun” u režiji Ivana Stefanovića i Jelene Gavrilović, gde ponovo naslovnu rolu tumači Dragan Bjelogrlić, uz neka nova lica (Nada Šargin, Marko Grabež), ali i na mini serijalu “Pad” (8 epizoda) prema scenariju i režiji Bojana Vuletića, prema autobiografskoj knjizi “Godina prođe, dan nikad” (2011) Žarka Lauševića, koga ovde igra – Milan Marić.

Kriminalistička saga autora Predraga Gage Antonijevića - “Ubice mog oca” dobila je i šestu sezonu, koja je nedavno snimljena, te se premijera očekuje u narednom periodu, a izgleda da se tu priča ne završava sa likovima koje igraju Vuk Kostić, Tihomir Tika Stanić, Nina Janković, i drugi.

Promo/24sedam/ I. Canić, V. Avramović i K. Živković
 

Psihološka triler drama sa pomalo paranormalnim motivima “Dug moru” trenutno je u produkciji treće sezone, gde će se glavni junaci (Dragan Mićanović, Bojana Maljević, Ana Lečić, Miodrag Miki Krstović, Leon Lučev, Nada Šargin, Vesna Trivalić) suočavati sa raznim teškim izazovima.

Epska saga “Vreme smrti” prema romanu Dobrice Ćosića, imaće dve sezone i ukupno 30 epizoda, a kreira ga isti tim koji je realizovao serije “Koreni” i “Vreme zla” - reditelj Ivan Živković i producent/glumac Goran Šušljik.

Kada su u pitanju epohe, Radoš Bajić je snimio ratnu dramu – film “Heroji Halijarda”, od čega će nastati mini serija “Vazdušni most” od šest epizoda.

Film "Heroji Halijarda" Promo/Contrast Studios
 

Glumački tim predvodi Žarko Laušević, a uz njega su tu i Petar Božović, Nela Mihajlović, Nikola Rakočević, Radovan Vujović, i mnogi drugi.

Produkcija Radoša Bajića - “Constrast Studio” planira i drugu sezonu serije “Azbuka naših života” u režiji Jelene Bajić Jočić, prema romanima Mirjane Bobić Mojsilović.

Reditelj Lordan Zafranović trenutno snima dugo najavljivani film “Zlatni rez 42” prema scenariju Arsena Diklića, poznat kao “Ðeca Kozare”, a od projekta će biti i mini serija.

Isto važi i za najgledaniji film 2021. godine - “Toma” Dragana Bjelogrlića, kao i za ostvarenje “Nije loše biti čovek” Dušana Kovačevića, očekuju nas i mini serije uskoro od tih filmskih priča.

Igor Ðorđević debitovao je kao scenarista sa serijom iz 10 epizoda “Bunar”, gde tumači glavnu ulogu u režiji Maje Nešković. U priči o učitelju koji iz grada dolazi u svoje rodno mesto da se povuče od nekih lažnih optužbi, igraju i – Nataša Ninković, Branka Katić, Ljubomir Bandović, i drugi.

Snimanje serije "Složna braća" Foto: Nemanja Đorđević
 

Obožavaoci Dr Neleta Karajlića i serije “Složna braća”, lepa vest je da je snimljena i druga sezona ovog novog ciklusa “Složna braća – The Next Ðenerejšn”, tako da će fanovi opet gledati avanture svojih junaka (Nataša Ninković, Marko Gvero, Andrija Kuzmanović, Radoslav Rale Milenković, Sergej Trifunović, Nikola Pejaković Kolja, Miljan Prljeta, Amar Ćorović...).

Glumac Andrej Šepetkovski je napisao scenario za seriju “Šetnja sa lavom” gde i on igra, u režiji Filipa Čolovića, a od toga je nastao i film “Ala je lep ovaj svet”, te mu društvo prave Anđelka Prpić, Andrija Kuzmanović, Nikola Pejaković.

Za sve iskrene fanove telenovela, “Igra sudbine” je dobila četvrtu sezonu i deluje da nema kraja ni posle 400 epizoda, a ista produkcija “Smart Media” snimila je i novu licenciranu seriju “Od jutra do sutra"sa planiranih 300 nastavaka, prema argentinskom originalu “Los Exitosos Pells” Sebastijana Ortege, gde igraju – Ivana Dudić, Milutin Milošević, Jelena Gavrilović, Branimir Bane Popović, Toni Mihajlovski, Mina Lazarević, Milan Kalinić, Dragana Mićalović, Jana Milić Ilić, i drugi.

Film "Liberta-rađanje grada" Promo/NSEPK/M.Pudić
 

Od statusa slobodnog kraljevskog grada, preko Srpske Atine, sve do današnje Evropske prestonice kulture, Novi Sad je jedan od retkih u Evropi koji dobija prvu filmsku sagu o rađanju grada, pod nazivom „Liberta –Rađanje grada”, od čega će naravno biti i TV serija.

Novo ostvarenje koje potpisuju reditelji i scenaristi Žanko Tomić i Gvozden Ðurić, prikazaće oslobođenje Novog Sada i dobijanje statusa jedinstvenog grada, a igraju - Zlatan Vidović, Ana Mandić, Tamara Krcunović, Davor Janjić, Daniel Sič, Igor Filipović, Aleksandar Ðurica, Jovana Balašević, Saša Torlaković. Epohu će dočarati i špijunska TV serija “Vera” Nedeljka Kovačića, o fatalnoj dami, “srpskoj Mata Hari” Veri Pešić (Jovana Stojiljković), koja je za vreme Drugog svetskog rata bila četvorostruki tajni agent.

Ljubitelji paranormalnih pojava gledaće i drugu sezonu serije “Beležnica profesora Miškovića" u režiji Miroslava Lekića, čije je snimanje nedavno završeno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike