Počelo snimanje serije “Vreme smrti”: Glumce predvode Miki Manojlović i Žarko Laušević (FOTO)

08.05.2022

06:00

0

Nakon pucnja Gavrila Principa na austrougarskog prestolonaslednika započinje ratna epopeja koja je zauvek promenila tok istorije

Počelo snimanje serije “Vreme smrti”: Glumce predvode Miki Manojlović i Žarko Laušević (FOTO)
Laušević Miki Manojlović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Prva klapa serije “Vreme smrti”, koja se radi po istoimenom romanu Dobrice Ćosića, snimljena je na obalama Morave u blizini Jagodine.

Serija će imati 30 epizoda. Kao i u slučaju prethodnih ostvarenja “Koreni” i “Vreme zla”, izvršnu produkciju i ovoga puta potpisuje kuća “Eye to Eye” Gorana Šušljika, koji je ujedno i kreator serije.

Nakon pucnja Gavrila Principa na austrougarskog prestolonaslednika započinje ratna epopeja koja je zauvek promenila tok istorije ali i dovela Srbiju pred tragičan izbor.

Foto: Promo/Produkcija Eye to Eye
 

Kapitulacija i gubitak identiteta i države i naroda ili otpor nesagledivo većem i snažnijem neprijatelju. Ratna drama, serija “Vreme smrti”, pričaće priču o ljudima koji pokušavaju da se odbrane i sačuvaju ono u šta veruju da mora da se sačuva. Dostojanstvo i volju da se preživi.

Promo/Produkcija Eye to Eye
 

- Krećemo u jednu veliku avanturu, pokušaćemo da ispičamo priču koju je Dobrica Ćosić već ispričao o najsjajnijim i ujedno najtragičnijim periodima ovog podneblja i naroda, a to je period Prvog svetskog rata. Govorićemo priču o mnogim velikim ljudima, ali i mnogim malim, ali tragičnim sudbinama koje su se događale u to vreme - ističe Goran Šušljik.

Promo/Produkcija Eye to Eye
 

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović dok su u glavnim ulogama Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

Promo/Produkcija Eye to Eye
 

Režiju potpisije Ivan Živković koji je prethodno radio i “Korene” i “Vreme zla”, scenario Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, direktor fotografije je Marko Mladenović a uz Gorana Šušljika izvršni producent je i Nikola Pantelić.

Snimanje će trajati godinu dana na različitim lokacijama u Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike