Pregovarači kao svetlo na kraju "Tunela": Nova domaća krimi serija od koje će vam se lediti krv u žilama (FOTO/VIDEO)

28.05.2022

14:30

0

Prva sezona će brojati 12 epizoda koje neće biti međusobno povezane

Pregovarači kao svetlo na kraju "Tunela": Nova domaća krimi serija od koje će vam se lediti krv u žilama (FOTO/VIDEO)
TUNEL 2 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U policijskoj stanici Palilula danas je predstavljena nova domaća krimi serija "Tunel", u produkciji Telekoma Srbije i Zillion film-a. 

Serija "Tunel" inspirisana je po realnim događajima i ona će prikazati sve uzbudljive i opasne situacije u kojima se nalaze pripadnici policijskih i antiterorističkih jedinica i njihovi pregovarački timovi.

Prva sezona će brojati 12 epizoda koje neće biti međusobno povezane. 

24sedam/Katarina Mihajlović
Petar Ristovski 

Kroz napete situacije i pregovaranje sa opasnim počiniocima i teroristima, gledaoce će voditi Minja Peković i Jovan Belobrković u ulogama glavnih likova, Nevene Gavran i Miloša Petrovića, članova stalne pregovaračke grupe. 

- Radeći na jednom drugom scenariju, tokom konsultacija u specijalnim jedinicama, upoznao sam čoveka na osnovu čijeg iskustva je i nastala ova serija. Njegovi slučajevi i privatni život, koje mi je ispričao u svega pola sata, bili su dovoljna inspiracija da započnemo pripreme za "Tunel" - rekao je reditelj serije, Petar Ristovski.

Reditelj je naveo da serija prati 11 slučajeva, iako ima 12 epizoda, jer će jedan, najkompleksiji, biće prikazan u dve epizode.

24sedam/Katarina Mihajlović
Lazar Ristovski i Zoran Cvijanović

Na pitanje zašto serija nosi naziv "Tunel", on je objasnio da tunel predstavlja zapravo čitav jedan proces u toku napete akcije između pregovarača i druge osobe, a u kojoj ta osoba ne vidi svetlo ni ispred ni iza sebe, već mu pregovarač pomaže da pronađe svetlo na kraju tunela.

Prema rečima glumca i producenta Lazara Ristovskog, plan je da se serija snima 80 dana. 

- Nadamo se da ćemo sa snimanjem završiti do kraja godine. Ovakva vrsta serije podrazumeva jednu autentičnost, koju smo mi već zadovoljili time što smo dobili veliku podršku MUP-a Srbija koji sa svom originalnom opremom i oružjem učestvuje u ovoj seriji. Takođe, podržalo nas je i Ministarstvo zdravlja, kao i druga ministarstva - kazao je Ristovski. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

On je objasnio da će u seriji igrati više od 150 glumaca, kao i da su pretežno na kastingu birali one koji nisu toliko popularni i zastupljeni u ostalim domaćim filmovima i serijama.

- Reditelj Petar Ristovski je odradio težak, ali odličan kasting. U seriji igra veliki broj glumaca koji su iz unutrašnjosti i koji dugo nisu radili na filmskoj sceni. Jednu od glavnih uloga igra Sergej Trifunović i Nebojša Dugalić - kazao je on.

Na pitanje kakva je njegova uloga u "Tunelu", Ristovski je objasnio da njegov lik prati bivšeg specijalca koji se zabarikadirao u stanu.

- On je bio u hrvatskom zatočeništvu i u mnogim drugim zatvorima. Jednog trenutka je pukao, jer je imao zahtev za stan koji nikada nije dobio. Nažalost, on je pucao u jednog policajca prilikom njegovog hapšenja. Sve u svemu, reč je o jednoj traumatičnoj situaciji - kazao je glumac.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Novinarima se obratio i glumac Zoran Cvijanović koji je kazao da on igra ulogu bivšeg košarkaša.  

- Igram bivšeg košarkaša koji je zaglavio kao trener i nastavnik fizičkog vaspitanja u jednoj školi. Odjedno mu je sve krenulo naopačke, pukao je, pa je organizovao jednu oružanu pljačku i radnike uzeo za taoce. Snimanje ove serije biće uzbudljivo jer su scene velikog inteziteta i mislim da će se to publici dopasti - istakao je on. 

Generalni direktor kompanije Telekom Srbija, Vladimir Lučić, kazao je da ova serija govori o jednoj vrsti heroja iz senke koji u svom poslu čine herojska dela. 

24sedam/Katarina Mihajlović
Vladimir Lučić

- Kao najveći proizvođači filmskog i serijskog programa u ovom delu Evrope, trudimo se da produkujemo serije koje će zadovoljiti različite afinitete naših gledalaca. Ovaj put pred nama je uzbudljiva priča koja će televizijsku publiku držati prikovanu za fotelje i zbog koje će jedva čekati novu epizodu. Uveren sam da će i ovaj projekat doživeti internacionalni uspeh, kao što je to bio slučaj sa prethodnim serijama iz naše produkcije - dodao je Lučić.

Pored navedenih glumaca u seriji će se pojaviti i Danica Ristovski, Miloš Timotijević, Miloš Đorđević, Branislav Lečić, Dragan Boža Marjanović, Tamara Šustić i mnogi drugi. 

Serija "Tunel" emitovaće se na Superstar kanalu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike