Gordan Kičić o nastavku serije "Mama i tata igraju se rata": Sada je bilo lakše režirati sebe

19.08.2022

09:30

0

Prirodan nastavak filma i prve sezone

Gordan Kičić o nastavku serije "Mama i tata igraju se rata": Sada je bilo lakše režirati sebe
Promo/Realna priča

Druga sezona serije "Mama i tata igraju se rata" trebalo bi da počne sa prikazivanjem na Radio-televiziji Srbije najverovatnije u oktobru ili novembru, rekao je juče u Sarajevu njen kreator Gordan Kičić.

Na konferenciji za novinare Sarajevo film festivala, gde su pretpremijerno prikazana dva nastavka druge sezone, Kičić je kazao da je druga sezona prirodan nastavak filma i prve sezone, dok je u nastavku serije manje režirao, odnosno uradio je u tom svojstvu samo prvi i poslednji nastavak.

Kičić je dodao da je kao producent serije neprekidno bio na snimanju, dok mu je kao tumaču glavne uloge Veljka Radisavljevića u drugoj sezoni bilo "lakše režirati sebe nego u prvoj".

Promo/Realna priča
 

Prema njegovim rečima, i u drugoj sezoni vertikala Veljka Radisavljevića se preslikava na sve likove, "svi imaju isti vrtlog problema koji će se na kraju spojiti u opšte razrešenje".

U nastavku serije "Mama i tata se igraju rata" Radisavljević dobija vest da mu je preminuo otac i mora da se vrati sa Kamčatke i snimanja serije u Beograd, gde ostaje duže nego što je planirao.

Glumica Milica Mihailović je rekla da se u drugoj sezoni dešavaju "sudbinski preokreti ljudi koje smo zavoleli, sa kojima s lako poistovećujemo, jer su moroni".

Prema njenim rečima, u nastavku serije "produbljena je dramska ravan, a na humoru se nije izgubilo ništa, čak se dobilo".

- Na kraju prve sezone desio se srećan rasplet. Nastavljamo tri godine kasnije. Svi žive željene živote u kojima su nastali razni nepredviđeni, glupavi problemi. Nisu problemi, ali likovi sebe doživljavaju preozbiljno - ocenila je Mihailović.

U drugoj sezoni glumačkoj ekipi se pridružila Amela Terzimehić koju je Kičić pozvao nakon što ju je opazio u krimi seriji "Klan".

Promo/Realna priča
 

- Bila sam iznenađena. Po meni komedija je najteži žanr za glumca. Pogledala sam prvu sezonu i bila sam fascinirana glumačkom igrom, pričom koja je univerzalna i nepretenciozna - rekla je Terzimehić.

Bosanskohercegovačka glumica je dodala da je u "Mama i tata se igraju rata" prvi put sarađivala sa tri reditelja, Markom Manojlovićem, Minom Dukić i Kičićem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug