Ognjen Janković za 24sedam otkriva tajnu uspeha “Zlatnog dečka”: Priča autsajdera koja je osvojila srca 100.000 gledalaca

25.01.2022

18:00

0

Ostvarenje o Denisu Markoviću, dečku koji od igrača lokalnog fudbalskog kluba postaje neko ko dnevno zarađuje milone, ovih dana puni bioskopske sale

Ognjen Janković za 24sedam otkriva tajnu uspeha “Zlatnog dečka”: Priča autsajdera koja je osvojila srca 100.000 gledalaca
Zlatni dečko - Copyright Promo/Fantastika Film Studio

Od beogradske premijere koja je bila rasprodata na čak dve lokacije, film "Zlatni dečko” za samo 10 dana pogledalo je 100.000 gledalaca.

Šta je tajna uspeha filma koji se prikazuje usred epidemije kada bioskopi strahuju za svoju sudbinu?

Ognjen Janković Tanjug/Jadranka Ilić
 

Dobra priča koja je zasnovana na istinitim događajima, produkcija evropskog kvaliteta, vizuelni identitet filma, muzika koja na prvo slušanje obara s nogu, prvi domaći film u ovoj godini ili sve to zajedno?

- Nismo imali sreće, pojavili smo se u najteže vreme, ali smo postali simpatični autsajderi koji su ponudili dobru priču, sjajno urađen plakat za film, dobar vizuelni identitet filma, a prvi tizer smo pustili šest meseci pre premijere - objašnjava za 24sedam Ognjen Janković, reditelj kojem je ovo debitantsko ostvarenje, ali neko ko i te kako ima senzibilitet za publiku koji je stekao u “Beogradskom sindikatu” i produkciji rialitija „Survivor”.

Ipak ono što je presudilo je mlađa publika koja ovaj film obožava.

24sedam/ Katarina Mihajlović
 

Reditelj je već po prvim reakcijama svoje ćerke koja je bila ganuta sudbinom glavnog junaka mogao da nasluti dalju sudbinu filma, a kako smatra zlatni dani za ovaj film tek počinju.

- Tinejdžeri su na ovaj film došli sa jednim očekivanjem, a dobili su nešto drugo, priču i emociju koja ih je potpuno osvojila, a onda je krenula reklamna kampanja od usta do usta - objašnjava Janković kako se "virus" ovog filma raširio veoma brzo među mlađom populacijom.

Zanimljivo je da se priča o filmu brzo počela da širi i među različitim Vajber grupama roditelja čija deca treniraju različite vrste sportova.

- Film smo napravili po gomili istinitih priča raznih fudbalera, u raznim periodima života i vremena, tako da smo uzeli one najzanimljivije, i neki će se verovatno između sebe i prepoznati. Ali nije specifično film o jednom čoveku, to je film o svim našim Maradonama - izjavio je producent filma Uglješa Jokić, koji ipak ističe da je ova priča karakteristična za Balkan.

Film "Zlatni dečko"/Fantastika Film Studio
 

Iako je ovo balkanska priča  film već počinje da se prodaje po raznim zemljama sveta kao što su Engleska i Francuska.

Za glavnu ulogu u filmu izabran je Denis Murić, koji možda svojom fizičkom konstitucijom ne podseća na fudbalera ali prema rečima producenta filma bio je prvi pik na kastingu što se pokazalo kao dobitna kombinacija.

24sedam/ Katarina Mihajlović
 

Pored Denisa u filmu igra sjajna glumačka ekipa u kojoj je svako ostavio svoj individualni pečat zahvaljujući reditelju koji im je dozvolio da se potpuno razmahnu, a možda i zato što je “ovo film o svima nama” kako je izjavila glumica Jovana Gavrilović.

Svoje role sjajno su odigrali i Andrija Kuzmanović, Petar Strugar, Ljuba Bulajić, Tihomir Stanić, Alisa Radaković ali ovde posebno treba istaknuti i Igora Benčinu koje je zlatnim nitima istkao odnos između svog lika i “zlatnog dečka” i tako dodao svoju kockicu u zlatnom mozaiku ovog filma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike