Novi detalji o nastavku „Kalkanskih krugova“: Tajna starog bunara, jezive misterije i povratak u doba gubavaca

04.09.2022

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

U drugoj sezoni ćemo gledati sve glavne junake, a ekipi se priključuju i novi likovi koje će igrati Nebojša Dugalić, Paulina Manov, Marija Vicković, Ana Sakić i mnogi drugi

Novi detalji o nastavku „Kalkanskih krugova“: Tajna starog bunara, jezive misterije i povratak u doba gubavaca
ivana-zecevic-i-vojin-cetkovic- kalkanski - Copyright Vojin Ćetković i Ivana Zečević, serija Kalkanski krugovi Promo/Firefly

Ostalo je nešto manje od mesec i po dana do završetka snimanja druge sezone serije „Kalkanski krugovi“, po scenariju Đorđa Milosavljevića, pod rediteljskom palicom Milana Karadžića.  

- U nastavku nas čeka još više misterija i tajni. Druga sezona je i produkciono mnogo zahtevnija zbog mnoštva elemenata mistike, horora i atraktivnih akcionih scena. Novim epizodama pečat će dati stari bunar koji je i glavni izvor tajni - otkriva reditelj Milan Karadžić, prenosi filmitv.rs pozivajući se na Blic.

Žarko Laušević u seriji "Kalkanski krugovi" Promo/Firefly
 

U nastavku ćemo gledati sve glavne junake, a ekipi se priključuju i novi likovi koje će igrati Nebojša Dugalić, Paulina Manov, Marija Vicković, Ana Sakić i mnogi drugi.

- U novim epizodama imaćemo i flešbekove i to će biti možda i najteže za realizaciju, jer se vraćamo u srednji vek, vreme gubavaca, Despota Stefana Lazarevića. Inače, najteže će biti uraditi specijalne efekte i animaciju, čega ima mnogo u seriji, pogotovo u scenama gde se te dve stvari kombinuju - ističe Karadžić.

Promo/Firefly
 

Na pitanje u kakvim su rodbinskim vezama Dejan (Vojin Ćetković) i Svetlana (Nina Janković) i da li će se u novim epizodama razjasniti poreklo Baba Gube, scenarista Milosavljević odgovara:

- Dejan i Svetlana su potomci Vidosave Marković, koju su u Dolu znali kao Baba Gubu, osuđenu na život u okviru “kalkanskog kruga”. Njihovo poreklo je svojevrsna kletva, koja pritiska neke porodice iz Dola. S druge strane, to je i blagoslov, pošto su od Vidosave nasledili i neke vrline. Što se tiče Baba Gube, delimično će se u novim epizodama razjasniti njeno poreklo. U nastavku ćemo videti da je Baba Guba u stvari samo jedna od čuvarki Zabrana, čije poreklo seže dalje u prošlost. To je deo mitološke slike oko Dola i Zabrana, koja se razvija paralelno sa pričom o porodici Matić.

“Kalkanski krugovi” Promo/Firefly
 

Milosavljević otkriva i šta će se dešavati sa Mionom (Ivana Zečević) u nastavku, ali i da li će Vera (Nataša Ninković) odustati od Dejana.

- Cela priča “Kalkanskih krugova” je priča o Mioninom odrastanju i sazrevanju. Iako će preboleti Bojanovu smrt, moraće da se suoči i sa mnogo drugih problema, od kojih je onaj glavni sukob sa ocem Dejanom. Što se tiče Vere, ona se trudi da odustane od Dejana, pošto je svesna da joj ta veza nije donela ništa dobro. Opet, ona od Dejana ne može da odustane, dok god je on u Dolu i njenoj blizini. A kao što ćete već videti, Dejan se vratio u Dol da tu i ostane.

Promo/Firefly
 

Druga sezona serije snimaće se do sredine oktobra, a kako reditelj Karadžić otkriva već se razmišlja i o trećem nastavku ove popularne serije.

Premijera nastavka nas očekuje najverovatnije u prvom delu sledeće godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike