Jovana Balašević: Obeshrabruju me scenariji sa ulogama "atraktivna, top model ili super riba"

27.06.2022

18:30

0

Ona je rekla da komedija nije lak žanr

Jovana Balašević: Obeshrabruju me scenariji sa ulogama "atraktivna, top model ili super riba"
Jovana Balašević - Copyright Jovana Balašević Foto: Dragan Kujundžić

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Jovana Balašević koja je govorila o ulogama u seriji "Zbornica" i predstojećem filmu "Liberta".

Balašević je rekla da komedija nije lak žanr u kome je presudna hemija koja postoji između glumaca i čitavog tima.

Primetivši da se često desi da iza kamere bude zabavno, jer glumci vole da pričaju anegdote i zabavljaju se, Balašević je rekla da se desi da se ta energija prenese "na nešto što nije tema" i svi se posle pitaju kako nešto ne valja.

Jovana Balašević Foto: Dragan Kujundžić
 

- Mislim da je pod vrlo veštom palicom reditelja Ðorđa Stanimirovića vođena ekipa u kojoj smo se stvarno izuzetno slagali, nije bilo antagonizma i nesporazuma, bio je tim koji je dobro funkcionisao, svi smo bili u istom i igrali smo se - rekla je glumica.

Upitana šta gledaoce privlači seriji "Zbornica", Balašević je rekla da postoji "osećaj prijatnosti".

- Dugi niz godina čujem publiku, kolege i prijatelje: ''Nemoj da me zoveš ako je nešto teško. Ne mogu više...'' Ovde nema nasilja, psovki - ocenila je Balašević.

Jovana Balašević Foto: Dragan Kujundžić
 

Glumicu je privukla "Zbornici" ideja da se radi o kolektivu pedagoga, za koje kaže da su "naši drugi roditelji".

- Ovde nas je negde vratilo u školske kupe, u ideju koiko je prosveta važna, koliko su predagozi važni u kreiranju svačijeg karaktera i ličnosti"- naglasila je Balašević.

Za njenu ulogu školske psihološkinje Lidije "dolaze lepi komplimenti i dobri komentari".

Jovana Balašević Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
 

Balašević je priznala da godinama unazad dobija uloge u scenariju opisane sa: "Ulazi lepa atraktivna, top model ili super riba", i onda se obeshrabri i raduje se zrelim godinama kada će je napustiti uloge zavodnica.

- Neka tako bude, ali ajmo u tome naći nešto što je interesantno. I na sreću pisac je vešto nabacio kao ideju patološku nesigurnost, nesnađenost i tugu iza samouverene žene koja je dominantna - rekla je Balašević.

Jovana Balašević Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
 

Njen lik voli da popije, a za Balašević, koja je u pozorištu igrala likove koji se gube u putevima droge, bio je "izazov ne igrati pijanstvo banalno na prvu loptu".

Balašević očekuje 17. jula premijera filma "Liberta - rađanje grada" na Petrovaradinskoj tvrđavi u okviru proslave Novi Sad - Evropska prestonica kulture.

Prema njenim rečima, to je divan film po scenariju Gvozdena Durića u režiji Žanka Tomića u kome igra ulogu "madam", ali dodaje: "Ni blizu onoga što vam se možda nabacuje kao ideja".

Jovana Balašević Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
 

- Ona je tako smirena osoba, sve vidi, svakog razume, malo priča puno posmatra. Sušta suprotnost mom karakteru, ali je bila jako interesantna za igru pogotovo štoje pružala mogućost lepe trasformacije - rekla je Balašević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike