Ubica male Danke vraćen u zatvor: Žena iz Zlota ukazala na novi trag, pronađene lopate, istraga na drugoj lokaciji (FOTO/VIDEO)

06.04.2024

09:56 >> 23:51

1

Autor: 24sedam

Policija na 12. dana od nestanka male Danke proširuje istragu i nastavlja potragu za njenim telom, dok su osumnjičene ubice u pritvoru

Ubica male Danke vraćen u zatvor: Žena iz Zlota ukazala na novi trag, pronađene lopate, istraga na drugoj lokaciji (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić/Facebook

I danas, 12. dana od ubistva Danke Ilić (2) nastavlja se potraga za njenim telom. U međuvremenu, dvojica osumnjičenih za njeno ubistvo saslušana su sinoć u Višem tužilaštvu u Zaječaru i određen im je pritvor do 30 dana.

Cela Srbija, a uključile su se i pojedine zemlje Evrope, tragala je za devojčicom iz Bora koja je poslednji put viđena živa 26. marta u 13.45 u dvorištu kuće u Banjskom Polju. Tužne vesti saopštene su u četvrtak kada su i uhapšena dvojica - Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz Zlota.

Ova dvojica radnika su policiji prizanala da su službenom "pandom" udarila devojčicu, njeno telo ubacili u kola i odvezli na deponiju. Ali, jedan od osumnjičenih vratio se 28. marta na deponiju i telo devojčice prebacio na drugu lokaciju. 

MUP Srbije
Danka Ilić

Policija i još uvek traga za tom lokacijom, a obojica osumnjičenih su posle sinoćnog saslušanja u tužilaštvu poslata u pritvor.

Sve o istrazi i potrazi za telom male Danke pratite na našem blogu UŽIVO!

23.00 Roditelji osumnjičenog Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot kraj Bora šokirali su novinarske ekipe time što su rekli da ne veruju da je njihov sin počinio ubistvo male Danke Ilić (2). Majku je, ćini se, više brinulo da li se njen sin okupao i obrijao i da li ima šta da obuče. U prvom momentu, delovalo je da nisu svesni onoga što se događa, ali kasniji sled događaja u istrazi, pokazao je suprotno.

20.45 Dušan Janković iz sela Luka, otac Srđana Jankovića (50), jednog od osumnjičenih za ubistvo devojčice Danke Ilić (2), u razgovoru sa novinarima branio je sina i tvrdio da njegova krivica nije dokazana. On je, čak, najavio da će tužiti policiju ukoliko se dokaže da njegov sin Srđan nije kriv. Razlog za to je više nego bizaran. Ljut je zbog toga što mu je policija uništila zelenu salatu!

20.05 Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, koji je zajedno sa Srđanom Jankovićem (50) osumnjičen za ubistvo male Danke Ilić (2), koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, kako tvrde komšije, voli da popije i to su svi znali. Zanimljivo je da, od momenta kad ga je policija uhapsila, navodno sa njima nijednom nije želeo da komunicira na srpskom jeziku, već samo na vlaškom jeziku, koji takođe dobro zna

Poslednja smrtna kazna u Srbiji

Smrtna kazna je u Srbiji primenjivana skoro dva veka. Ne postoje precizni podaci, ali se veruje da je u tom periodu izvršeno oko 4.500 pogubljenja za različite zločine, koji nisu nužno bila ubistva.

Smrtnu kaznu je izvršavao osmočlani streljački vod, čiji članovi nisu znali ko od njih ispaljuje prave metke, a ko ćorke.

Poslednja smrtna kazna u Srbiji izvršena je 14. februara 1992. godine, kada je pogubljen Johan Drozdek.

19.27 Jedan od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2) u Banjskom polju kod Bora izveden je iz policijske stanice u Boru.

18.01 Pretraga za telom dvogodišnje devojčice Danke Ilić sada je usmerena na potpuno novu lokaciju, i to nekoliko kilometara udaljenu od kuće Dragijevića gde je prethodno pretraženo dvorište osumnjičenog.

16.19 Tatjana Ilić, baka male Danke, oglasila se potresnom porukom na društvenim mrežama, tačnije stihovima pod nazivom "Zašto čiko?"

Prinstcreen/Facebook/T.I.
Tatjana Ilić i potresna poruka za malu Danku

14.55 Iz kuće u kojoj živi osumnjičeni ubica Dejan Dragijević (50) i njegovi pomagači otac i brat, policija je iznela džakove sa dokazima. Kako se moglo videti na licu mesta u selu Zlot u džakovima su i drške od lopata. 

13.54 Osumnjičeni ubica Dejan Dragijević izveden je iz dvorišta rodne kuće u selu Zlot i vraćen je, najverovatnije, u pritvor. 

13.25 Dejan Dragijević (50) pod jakim policijskim obezbeđenjem uveden je u dvorište svoje rodne kuće u selu Zlot. Pretpostavlja se da je, konačno, odlučio da pokaže gde je telo devojčice (2) za čiju smrt je osumnjičen zajedno sa kolegom iz borskog "Vodovoda" Srđanom Jankovićem (50).

Tanjug/Vladimir Sporčić
Policija u kući porodice Dragijević

14.21 U okviru opsežne policijske akcije pretrage sela Zlot za telom Danke Ilić (2) danas su ušli i u dvorište Dragice Šuje, komšinice Dejana Dragijevića.

Tanjug/Vladimir Sporčić
Dragica Šuja ispred svog doma

Ova žena, koja živi i radi u Beču, prijavila je policiji da je po dolasku u Zlot zatekla obijeni katanac na ulazu u dvorište.

13.03 Brojne ekipe policije ušle su u selo Zlot, u dvorište kuće Dejana Dragijević (50), koji je priznao ubistvo devojčice. Plan je da se još jednom pretraži kuća, okućnica, ali i širi krug oko dvorišta, kao i da se isuši septička jama.

12.22 Policija i forenzičari pretražuju groblje u selu Luka u nadi da će pronaći telo Danke. U ovom selu, na 40 kilometara od Bora, živi porodica osumnjičenog ubice Srđana Jankovića (30). Potraga je i u četvrtak bila u ovom selu. Pretresla je njegovu porodičnu kuću u kojoj živi sa ocem, ali i kolibu u šumi udaljenoj pet kilometara.

Tanjug/Vladimir Sporčić
Lokalno groblje na 40 kilometara od Bora

 

11.58 David Dragijević (1984) hvalio se društvenim mrežama snimkom tranžiranja svinje. Mlađi ubičin brat je uhapšen sa ocem Radoslavom (1951) jer su pomogli Dejanu da premesti telo devojčice sa deponije na još uvek nepoznatu lokaciju u Boru.

11.38 Dejan Dragijević (50) priznao je sinoć na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru da je zadavio Danku Ilić (2). Njegovo priznanje zločina trajalo je puna dva sata.

Printscreen/Facebook
Ubica Dejan Dragijević sa čašicom rakije

 

10.50 Radoslav Dragijević (1951) i David (1984), otac i mlađi brat Dejana (50) iz Zlota, osumnjičenog ubice Danke Ilić (2), terete se da su pomogli u premeštanju tela devojčice sa divlje deponije.

Tanjug/Vladimir Šporčić
Telo devojčice prvo bačeno na tri kilometra od mesta zločina

 

10.12 Radnici preduzeća gde su bili zaposleni osumnjičeni za ubistvo - JKP "Vodovod" zapalili su sveće za Danku ispred Kulturnog centra

9.39 Bratu i ocu Dejana Dragijevića (50) iz Zlota, osumnjičenom za ubistvo Danke Ilić (2), određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati. Njih dvojica su u prostorijama borske policije.

9.01 U pravoslavnom Hramu Svetog Georgija u Boru sveštenstvo je održalo pomen za ubijenu devojčicu Danku Ilić. 

8.39 Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) saslušani su sinoć u Tužilaštvu, a tom pirilikom jedan od osumnjičenih je priznao zločin, dok se drugi branio ćutanjem!

Tanjug
 

- Osumnjičena lica su saslušana u tužilaštvu, kojom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J.S. branio ćutanjem - navodi se iz Tužilaštva.

7.45 U okviru istrage biće saslušana i rodbina dvojice osumnjičenih, jer se sumnja da ima još umešan u monstruozni zločin.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike