Šta je sa ovim čovekom? Sin mu pregazio Danku, a hoće da tuži policiju zbog zelene salate!

06.04.2024

20:45

0

Dušan Janković revoltiran je zbog toga što mu je policija uništila zelenu salatu, u potrazi za telom male Danke Ilić (2)

Šta je sa ovim čovekom? Sin mu pregazio Danku, a hoće da tuži policiju zbog zelene salate!
Srđan Janković /Ilustracija - Copyright Pixabay Printscreen Facebook

Dušan Janković iz sela Luka, otac Srđana Jankovića (50), jednog od osumnjičenih za ubistvo devojčice Danke Ilić (2), u razgovoru sa novinarima branio je sina i tvrdio da njegova krivica nije dokazana. On je, čak, najavio da će tužiti policiju ukoliko se dokaže da njegov sin Srđan nije kriv. Razlog za to je više nego bizaran. Ljut je zbog toga što mu je policija uništila zelenu salatu!

- Možete ići odakle ste došli. To još nije rešeno ništa, a vi već jurite i pišete svašta u novinama. Lažete tamo. Sve ste dali što nije ni na pomolu, a kamoli da je istina. Odakle znaš ti da je on to učinio - upitao je Dušan Janković novinara.

Prinstcreen/Facebook/T.I.
Pesma Dankine bake Tatjane Ilić

Bio je vidno ljut i nezadovoljan time što je policija, u potrazi za telom devojčice, prekopala njegovu baštu sa posađenom zelenom salatom.

- Sve su uništili i razbacali stajsko đubrivo. Uništili su mi svu zelenu salatu, imaćemo peripetije. Sve su mi uništili. Pogledajte što su napravili s ovom salatom. Zar to nije žalosno - pitao je Dušan.

Rekao je i da sa sinom nakon hapšenja nije imao prilike da razgovara ni pet minuta.

"Policija laže"

- Neću ništa reći dok ne vidim kako će ga suditi. Ako je kriv, kriv je; ako nije, tužićemo policiju što su ga maltretirali - rekao je Dušan.

Kada je obavešten da je njegov sin osumnjičen za ubistvo devojčice, on je nastavio u istom tonu.

- Policija može lagati kako hoće. Tako i meni kažu, a on nije tako nešto učinio. Čekajmo da se dokaže na sudu. Oni još nisu pronašli djevojčicu, a pričaju da je sve gotovo. Nije gotovo, tek treba utvrditi. Nemoj unapred tvrditi nešto - rekao je Dušan.

Srđan Janković, njegov sin, da podsetimo, osumnjičen je zajedno sa Dejanom Dragijevićem (50), svojim kolegom iz JKP "Vodovod" iz Bora, za teško ubistvo deteta za koje je zaprećena doživotna atvorska kazna.

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić hladnokrvno su, na ispitivanju u policiji, opisivali zločin koji su počinili 26. marta i o tome ćutali dok je čitava Srbija danima tragala za nestalom devojčicom.

Policija je, na osnovu istrage i izjava osumnjičenih, sklopila čitav mozaik zločina. Kuća porodice Danke Ilić je uvučena, ogromno je dvorište, šipražje, žbunje. Njih dvojica su išla sa asistencije, otčepljavanja nečega i stala pored puta. U rikverc se uparkirali pored puta, vršili nuždu i krenuli. U tom momentu, oni su usput udarili Danku. Vozač nije ni primetio šta se desilo, a suvozač jeste.

Probudila se u automobilu

Tada su stali, uzeli dete, stavlli u zadnji deo automobila marke "fijat panda" i krenuli. Dete se probudilo u jednom trenutku, dok je još bilo u automobilu. Tada su je ugušili i to je, kako je priznao, uradio Dragijević. Išli su, pa stajali i to su ispričali policiji.

U tom trenutku je naišao Dankin otac i pitao da li su videli dvogodišnju devojčicu, a oni su rekli da nisu. Sledeća stanica im je bila zaustavljanje kod deponije. Kako su ispričali, vozač je uzeo dete i navodno ga bacio na deponiju. Odvezli su auto u "Vodovod", uzeli svoja vozila i otišli kući.

Dragijević je navodno posle dva dana premestio telo devojčice sa deponije.Policija je saopštila da su Radoslav Dragijević (73) i njegov mlađi sin Dalibor (40) pomogli Dejanu da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na, za sada, nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora. Obojica su uhapšena i osumnjičena za pomoć počiniocu u sakrivanju tela.

Sve najnovije informacije iz istrage o smrti male Danke Ilić pročitajte i u našem blogu UŽIVO. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike