I za ovo im sledi doživotna robija: Dva jeziva detalja iz ubistva male Danke koja otkrivaju sve

05.04.2024

20:45

0

Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) na putu do deponije, dok je Danka Ilić bila u gepeku, sreli su njenog oca i slagali ga

I za ovo im sledi doživotna robija: Dva jeziva detalja iz ubistva male Danke koja otkrivaju sve
Ilustracija - Copyright Profimedia

Hladnokrvnost Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot, inače kolege iz JKP "Vodovod", koji su malenu Danku Ilić (2) udarili službenim vozilom, šokirala je i najiskusnije policijske inspektore. Dva detalja koja je danas, gostujući na jednoj televiziji potvrdio i načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić, posebno su užasavajuća.

U momentu kada su u Banjskom Polju, službenim automobilom, udarili devojčicu, kako se saznaje, Dragijević je bio na mestu suvozača, dok je Janković vozio. Kada su Danku udarili vozilom i stavili je u gepek, uputivši se prema deponiji, sreli su oca deteta Miloša Ilića.

Izbezumljeni otac, u potrazi za ćerkiicom, pitao ih je da li su videli dvogodišnju devojčicu. Rekli su mu: "Ne, ne, ne". U tom momentu, Danka je bila u gepeku njihovog službenog vozila "fijat panda". O tome da li je bila živa ili mrtva u tom trenutku, za sada može samo da se nagađa. I sama pomisao na to da je dete bilo živo kad su sreli njenog oca i da je moglo da mu se pomogne, budi jezu.

Drugi jezivi detalj jeste i činjenica da je jedan od osumnjičenih za ubistvo male Danke, hladnokrvno išao u potragu za detetom.

U svojoj karijeri, koja je duža od 20 godina, kako je objasnio načelnik UKP, nikada nije video da osumnjičeni ovako razgovaraju.

Sve opisali

Pema njegovim rečima, osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić hladnokrvno su, na ispitivanju u policiji,  opisivali zločin koji su počinili 26. marta i o tome ćutali dok je čitava Srbija danima tragala za nestalom devojčicom.

24sedam/Danilo Krša
Ninoslav Cmolić

- Obojica su pala na poligrafskom ispitivanju i na svim pitanjima. Oni su ispitani dva puta, a drugi put su i odgovori njihovi bili precizniji i istraga je već imala više informacije i konkretnija pitanja. Suočeni su sa činjenicama, i jedan i drugi su priznali delo iako su odvojeno ispitivani, a priče im se poklapaju do jednog dela i to je ono što nam govori da je dete bilo živo - objasnio je Cmolić.

Prema njegovim rečima, na osnovu istrage i izjava osumnjičenih, sklopljen je čitav mozaik zločina.

- Kuća porodice Danke Ilić je uvučena, ogromno je dvorište, šipražje, žbunje. Njih dvojica idu sa asistencije, otčepljavanja nečega i staju pored puta. U rikverc se uparkiravaju pored puta, vrše nuždu i kreću. U tom momentu, oni usput udaraju Danku. Vozač nije ni primetio šta se desilo, a suvozač jeste. Tada staju, uzima dete, stavlja u zadnji deo automobila marke "fijat panda" i kreću. Dete se probudilo u jednom trenutku, dok je još bilo u automobilu - opisao je Cmolić i dodao da je Danka, prema priznanju osumnjičnih, nakon svega ugušena.

Dvojica osumnjičenih su, kako je objasnio, ispričala kako su ubila dete.

Nema empatije, nema kajanja

- GPS, nakon toga, pokazuje da idu, pa stanu, pa idu, pa stanu. Oni to sve opisuju u svojim izjavama. Tada nailazi otac, pita da li su videli dvogodišnju devojčicu, a oni kažu "ne, ne, ne". Sledeća stanica im je bila zaustavljanje kod deponije. Kako su ispričali, vozač uzima dete i navodno ga baca na deponiju. Odvoze auto u "Vodovod", uzimaju svoja vozila i odlaze kući - tvrdi Cmolić.

Obojica, kako kaže, pričaju sve isto, ali je jedina razlika da vozač priča da je suvozač udavio malu Danku, a suvozač da je vozač to uradio. Suvozač, osumnjičeni Dejan Dragijević, juče je ipak priznao da je on bio taj koji je zadavio dete u autu.

- Suvozač je, ipak, nama kasnije sve objasnio i priznao da je to uradio on. Postavljali smo mu pitanja zašto nisu zvali Hitnu pomoć, ali čovek nema empatiju, nijednim gestom ne pokazuje da se kaje, jako čudan profil ličnosti. Psa da udarite stali biste, ali ovo... Mi nismo primetili da uopšte pokazuju kajanje, tu nema emocija, tu nema racionalnog objašnjena. Oni su samo nastavili normalno da funkcionišu, a jedan je čak išao u potragu za devojčicom - rekao je Cmolić.

Načelnik UKP kaže da ni dok su ispitivali roditelje osumnjičenih nije bilo stresa, ni kod brata ni kod roditelja.

- Oni nijednog trenutka nisu rekli "Žao mi je" - zaključio je Cmolić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike