Odbegli Džoni sa Vračara naložio Luki sa Karaburme da angažuje ubice Ranka Eskobara: Deo novca za smaknuće platio odbegli vođa "kavčana"!

16.03.2023

20:45

0

Kao motiv za likvidaciju "škaljarca" pominju se prijateljstvo sa Nebojšom Joksovićem i strah od osvete za ubistvo Luke Žižića

Odbegli Džoni sa Vračara naložio Luki sa Karaburme da angažuje ubice Ranka Eskobara: Deo novca za smaknuće platio odbegli vođa "kavčana"!
Ilustracija - Copyright Pixabay/Mup

Pripadnici "vračarske grupe", prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama, organizovali su ubistvo Nikšićanina Ranka Radoševića (54), poznatijeg kao Ranko Eskobar na benzinskoj pumpi u Rušnju. Odbegli vođa "vračaraca" Nikola Vušović Džoni, za kojim je raspisana međunarodna poternica, navodno je dao zadatak Luki P. sa Karaburme, koji je takođe u bekstvu. da pronađe egzekutore i saučesnike u likvidaciji visokopozicionarnog "škaljarca" Radoševića. što je ovaj i učinio. Prema nepotvrđenim informacijama koje kruže u određenim bezbednosnim krugovima, sumnnja se da je deo novca za ovo smaknuće obezbedio Radoje Zvicer, a pominje se da je za logistiku zločina dao navodno više od 100.000 evra.

Prema rečima izvora 24sedam, Luka P.  je navodno po nalogu Vušovića angažovao Stefana Zlatanovića (28) z Lebana i i Luku Vučetića (35) iz Kraljeva, koji su osumnjičeni da su direktno ubili Ranka Eskobara, maloletnicu koja im je pomagala u zločinu, ali i Marka Pjanovića iz Brčkog i njegovu devojku Azru Šabanović (22), koji su osumnjičeni da su namamili Radoševića.

O Zlatanoviću i Vučetiću ne zna se mnogo, jer nisu bili poznati široj javnosti. Oni su, noseći hirurške maske preko lica,  kako se navodi u zahtevu za sprovođenje istrage, kada su 9. marta oko 11.05 časova ugledali Radoševića na parkingu benzinske pumpe, izvadili pištolje i ispalili više hitaca u njega, dok je stajao ispred ulaza u kafić. Radošević je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Zlatanović i ispalio mu nekoliko metaka u leđa, usled čega je Ranko Eskobar pao na pod. Tada mu je prišao Zlatanović i iz neposredne blizine ispalio još dva metka u glavu Radoševića, čime ga je "overio".

Printscreen
Ubice snimila kamera

Pjanović se navodno pre likvidacije u Rušnju nekoliko puta video sa Eskobarom. Marko je glumio posrednika, koji želi da kupi blindirani automobil za prijatelja. Policija veruje da je posle ubistva Radoševića drugim automobilom stigao do Loznice, a zatim je navodno čamcem prešao Drinu.

Marko Pjanović, koji važi za vođu Partizanove navijačke grupe "Šedouz" u Brčkom, bio je blizak sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, koji su u sklopu druge Partizanove navijačke grupe "Principi" oformili organizovanu kriminalnu grupu kojoj se sudi za sedam teških ubistava.

Pjanović sve priznao

Policija je Pjanovića, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, juče locirala i uhapsila na podrućju Bijeljine. On je danas saslušan i, kako saznajemo, priznao je da je učestvovao u smaknuću Radoševića. Izjavio je da je kriv i da je naručilac Radoševićevog ubistva ista osoba koja je naručila i ubistvo Luke Žižića.

MUP
Marko Pjanović

Markova devojka Azra Šabanović, koja je poreklom takođe iz Brčkog, uhapšena je dan ranije u Sarajevu, Za Azru se sumnja da je ukrala automobil "golf 4", koji je predala direktnim počiniocima ubistva Radoševića, Zlatanoviću i Vučetiću, koji su ga kasnije zapalili na Petlovom brdu.

Facebook/Azra S
Azra Šabanović

Azra i Marko su se pretvarali da su kupci. Bili su dan ranije na Radoševićevom placu polovnih vozila, kao zainteresovani za kupovinu. Oni su navodno dogovorili kupovinu jednog automobila marke "folksvagen". Sutradan su u zakazano vreme za kupoprodaju, na pumpu umesto njih dvoje, došle ubice.

Zlatanović i Vučetić saslušani su u Višem javnom tužilaštvu i branili su se ćutanjem, dok je maloletnica, koja je im je bila saučesnik, iznela odbranu.

Dva motiva

Ubijeni Radošević, kako se veruje, bio je visokopozicionirani pripadnik "škalajrskog klana" i kum Radomira Bobana Baćovića, koji je na čelu ove kriminalne organizacije zamenio dotadašnjeg neprikosnovenog vođu Jovana Vukotića, koji je ubijen 8. septembra u Istanbulu u Turskoj.

Motiv za likvidaciju Radoševića trebalo bi, kako tvrde upućeni u istragu, tražiti u okolnostima vezanim za dvojicu njegovih prijatelja. Jedan je Nebojša Joksović Joksa, svedok satadnik u procesu protiv Darka Šarića za krijumčarenje 5, 7 tona kokaina. Šariću se sudi za organizaciju  ubistva upravo Joksovića, a pripremno ročište već je dva puta odlagano. Radoševića je, kako tvrde izvori iz istrage, glave koštalo upravo prijateljstvo sa Joksovićem.

Drugi pravac istrage odnosi se na drugog prijatelja Ranka Eskobara. Marko Pjanović je pričao upravo i o tome.

- Osumnjičeni je na saslušanju rekao i da likvidacija Ranka Radoševića ima veze sa strahom od osvete za ubistvo Žižića, budući da je ubijeni Luka Žižić sin Mije Žižića, sa kojim je Ranko Eskobar bio veoma dobar prijatelj. Njih dvojicu pored prijateljstva vezuje i činjenica da su iz istog mesta u Crnoj Gori. Strahovali su da bi Radošević mogao da organizuje osvetu za ubistvo Luke Žižića, pa su odlučili ga da ubiju - kaže izvor iz istrage.

Na policiji je da otkrije koji je tačno motiv za ubistvo Radoševića, a istraga se trenutno vodi u više pravaca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike