Bosanski plaćenici seju smrt po Srbiji: Posle "zadatka" odmah beže, traga se za vođom "grobara" iz Brčkog i Čarugom!

15.03.2023

20:45

0

Bosanske ubice, koje su angažovane za likvidacije u Srbiji, odmah posle obavljenog "posla" vraćaju se u BiH

Bosanski plaćenici seju smrt po Srbiji: Posle "zadatka" odmah beže, traga se za vođom "grobara" iz Brčkog i Čarugom!
Potraga za Markom Pjanovićem i Milivojem Lovrenovićem - Copyright Printscreen/Mup/Facebook/Srpskainfo/Interpol

Policija Republike Srpske traga za Markom Pjanovićem iz Brčkog, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, zbog sumnje da je saučesnik u ubistvu Ranka Radoševića (54), poznatijeg kao Ranko Eskobar, koji je likvidiran 9. marta u krafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju. Pjanović nije jedini državljanin Bosne i Hercegovine za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu. Tragalo se i za ubicom Branislava Pečića, bivšeg vođe Partizanove grupe "Hed Hanters", a poternica je i dalje na snazi za Milivojem Lovrenovićem, zvanim Čaruga, koji je podmetnuo bombu pod automobil u kom je raznet Strahinja Stojanović.

Bosanske ubice, koje su angažovane za likvidacije u Srbiji, odmah posle obavljenog "posla" uhodanim kanalima vraćaju se u BiH i to još dok je čitava policija iz Srbije na nogama u potrazi za njima. Neki bivaju ubrzo uhapšeni, ali se za nekima traga godinama.

MUP
Marko Pjanović

Pjanović, koji je jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Šedouz" u Brčkom, bio je i saradnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su u sklopu navijačke grupe "Principi" oformili organizovanu krimilanu grupu, kojoj se sudi za sedam ubistava.

U avgustu 2017. godine poginuo je Siniša Radovanović zvani Škljo, bivši vođa "grobara" iz Brčkog. Tada se na njegovo mesto nametnuo Pjanović, koji je dovođen u vezu sa pucnjavom na navijače Crvene zvezde u Brčkom.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske tragaju za Markom Pjanovićem iz Brčkog, za kojim je MiUP Srbije raspisao Interpolovu međunarodnu poternicu zbog učešća u ubistvu Ranka Radoševića.

Primećen u Bjeljini

Kretanje Marka Pjanovića u poslednja 24 sata primećeno na području Bijeljine.

- Molimo građane ukoliko primete lice na fotografiji ili imaju neka saznanja o njegovom kretanju da odmah pozovu broj 122 ili se obrate najbližoj policijskoj stanici - naveli su iz policije RS.

Poslednja vest: Uhapšen i Marko Pjanović

Marko Pjanović iz Brčkog koji se dovodi u vezu sa ubistvom Ranka Radoševića Eskobara (54) u Beogradu uhapšen je večeras u Bijeljini. Za Pjanovićem je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo "Interpolovu" međunarodnu poternicu zbog učešća u ubistvu Ranka Eskobara. On je danas tokom dana viđen u Bijeljini, a efikasnom reakcijom policijskih službenika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske on je lociran i uhapšen.

Facebook/Azra S
Azra Š.

Markova prijateljica Azra Š., koja je takođe poreklom iz Brčkog, uhapšena je juče u Sarajevu, Za Azru se sumnja da je ukrala automobil "golf 4" koji je predala direktnim počiniocima ubistva Radoševića, Stefanu Z. (28) i Luki V. (35), koji su ga kasnije zapalili na Petlovom brdu.

Printscreen
Stefan Z. i Luka V.

Stefan Z. iz Lebana i Luka V. iz Kraljeva saslušani su u Višem javnom tužilaštvu i branili su se ćutanjem, dok je maloletnica, koja je im je bila saučesnik, iznela odbranu.

Radošević, je bio visokopozicionirani pripadnik "škalajrskog klana" i kum Radomira Bobana Baćovića, koji je na čelo ove grupe došao posle ubistva Jovana Vukotića 8. septembra u istanbulu. Radošević se u Beogradu bavio i prepravljanjem i prodajom automobila.

Damir izmicao osam meseci

Damir Porčić (26) uhapšen je u novembru prošle godine u Bosni i Hercegovini gde se krio osam meseci posle likvidacije Branislava Penčića, bivšeg vođe grupe navijača Partizana "Hed hanters". On je izručen Srbiji.

Za Damirom Porčićem je po nalogu Višeg suda u Beogradu bila je raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je u Obrenovcu iz pištolja sa prigušivačem ubio Penčića 19. marta prošle godine. Policija je nekoliko dana nakon likvidacije uhapsila makedonskg državljanina Umera Š. i Beograđanina Igora B. koji su se u Višem javnom tužilaštvu branili ćutanjem i trenutno su u pritvoru. I Porčić se na saslušanju branio ćutanjem.

Istraga je, kako se saznaje, pokazala da su pomagači Porčića u zločinu bili makedonski državljanin Umeri Š. (52), kod kog su pronađena falsifikovana dokumenta na ime Viktor Kovačić, kao i Igor B. iz Beograda, koji nema dosije. Prema nezvaničnim informacijama, za Umerijem Š. traga i Makedonija, pošto je pobegao iz zatvora u toj državi.

Damira u Obrenovac je "fijat puntom", koji su iznajmili u jednoj rentakar agenciji, dovezao Umeri. Na snimcima se vidi da su ga satima čekali u "puntu". Kada su videli njegov automobil, ubica je izašao iz vozila, prošao kroz zgradu na zadnji ulaz i prišao na nekoliko metara Penčiću i njegovoj supruzi. Iz pištolja s prigušivačem ispalio je nekoliko hitaca u vođu navijača, koji je preminuo na putu do bolnice. Sa lica mesta pobegli su "puntom", a potom najverovatnije prešli u drugi automobil kako bi zavarali trag.

Čaruga još u bekstvu

Koliko su blisko povezani srpski i bosanski kriminalci govori i podatak da je za Milivojem Lovrenovićem Čarugom raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je pre nekoliko godina u Novom Beogradu auto-bombom razneo Strahinju Stojanovića. On do danas nije uhapšen.

Printscreen/Facebook/Srpskainfo.com
Milivoje Lovrenović Čaruga

Lovrenović, koji je odavno poznat policiji po nasilničkom ponašanju, vlasnik je više ugostiteljskih objekata na području Gradiške. Ima državljanstvo Srbije, Hrvatske i BiH.

Pre tri godine je bio uhapšen jer je hodao ulicom i pucao iz pištolja pošto mu se rodio unuk, a zatim snimak okačio na društvene mreže. Hapšen je i pre dve decenije zbog podmetanja eksploziva u kući na području Banjaluke, kao i zbog prebijanja biznismena.

YouTube/Rudar7
Mesto eksplozije u kojoj je raznet Strahinja Stojanović

Strahinja Stojanović ubijen je 13.. septembra 2020. godine u ekspoloziji automobila u Omladinskih brigada u Novom Beogradu, kada je sa njim u vozilu bila njegova partnerka, državljanka Kolumbije Sonja Suarez Gomez. U eksploziji je izgubio obe noge i nedugo zatim podlegao je povredama u Urgentom centru.

Sumnja se da je Lovrenović tog dana, u jutarnjim časovima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gde je na automobil Strahinje Stojanovića postavio improvizovanu eksplozivnu napravu, a potom se rešio i bicikla.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike