Uhapšen vođa "grobara" iz Brčkog osumnjičen za ubistvo Ranka Eskobara: Marko Pjanović "pao" u Bijeljini!

15.03.2023

20:58

0

Marko Pjanović i Azra Šabanović na dan ubistva u Rušnju dogovorili kupoprodaju auta, a umesto njih došle ubice

Uhapšen vođa "grobara" iz Brčkog osumnjičen za ubistvo Ranka Eskobara: Marko Pjanović "pao" u Bijeljini!
Marko Pjanović - Copyright MUP

Marko Pjanović iz Brčkog koji se dovodi u vezu sa ubistvom Ranka Radoševića Eskobara (54) u Beogradu uhapšen je večeras u Bijeljini.

Za Pjanovićem je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo Interpolovu međunarodnu poternicu zbog učešća u ubistvu Ranka Eskobara, piše AtvBl.

On je danas tokom dana viđen u Bijeljini, a efikasnom reakcijom policijskih službenika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske on je lociran i uhapšen.

Prema nezvaničnim informacijama, Pjanović se pre likvidacije u Rušnju nekoliko puta video sa Eskobarom. Marko je glumio posrednika, koji želi da kupi blindirani automobil za prijatelja. Policija veruje da je posle ubistva Radoševića drugim automobilom stigao do Loznice, a zatim je navodno čamcem prešao Drinu.

Markova devojka Azra Šabanović uhapšena je juče u Sarajevu, Za Azru se sumnja da je ukrala automobil "golf 4" koji je predala direktnim počiniocima ubistva Radoševića, Stefanu Z. (28) i Luki V. (35), koji su ga kasnije zapalili na Petlovom brdu.

Azra i Marko su se pretvarali da su kupci. Bili su dan ranije na Radoševićevom placu polovnih vozila, kao zainteresovani za kupovinu, navodno dogovorili kupovinu jednog automobila marke "folksvagen". Sutradan su u zakazano vreme za kupoprodaju na pumpu umesto njih dvoje, došle ubice.

Stefan Z. iz Lebana i Luka V. iz Kraljeva saslušani su u Višem javnom tužilaštvu i branili su se ćutanjem, dok je maloletnica, koja je im je bila saučesnik, iznela odbranu.

Radošević, je bio visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana" i kum Radomira Bobana Baćovića, koji je na čelo ove grupe došao posle ubistva Jovana Vukotića 8. septembra u istanbulu. Radošević se u Beogradu bavio i prepravljanjem i prodajom automobila.

Nikšićanin Ranko Eskobar, da podsetimo, ubijen je 9. marta, dok je sedeo u kafiću na pumpi u Rušnju. Dvojica maskiranih mladića, sa kapuljačama i hirurškim maskama snimljeni su na kamerama video-nadzora. Oni su posle zločina pobegli automobilom marke "golf 4", koji je ubrzo pronađen zapaljen na Petlovom brdu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike