Šta bi se dogodilo da je Vukićević "overio" Džonija sa Vračara: Zvicer ne bi imao s kim da planira ubistvo predsednika!

13.11.2022

07:00

0

Belivukova žrtva Lazar Vukićević pucao u noge Nikoli Vušoviću i on od tada šepa

Šta bi se dogodilo da je Vukićević "overio" Džonija sa Vračara: Zvicer ne bi imao s kim da planira ubistvo predsednika!
Copyright Pixabay/Mup

Odbegli Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni, vođa ekipe sa Vračara čiji su članovi danas pohapšeni u Beogradu, blisko je povezan sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem i njihovom organizovanom kriminalnom grupom. Vračarska ekipa planirala je, da podsetimo, da ubije i predsednika Aleksandra Vučića, a prema rečima načelnika SBPOK, dvoumili su se da likvidiraju njega ili da mu ubiju dete, kako bi mu naneli duševnu bol. Vušović je u klanu Veljka Belivuka, koji je takođe deo "kavačkog klana" bio zadužen za finansije i spona je koja povezuje ubistva Lazara Vukićevića i Nikole Mitića u Ritopeku.

Vušović ima nadimak i Ćopavi Džoni, a zaradio ga je u obračunu sa Lazarom Vukićevićem pre nekoliko godina. Vukićević mu je tada pucao u noge, a dok je ležao ranjen imao je priliku i da ga ubije i "overi". Lazar to nije učinio, Nije želeo da ga ubije.

Džoni sa Vračara se oporavio i stavljena mu je šipka u nogu. Od tada šepa, a tada je zaradio i svoj drugi nadimak.

Bomba ispod poršea Lazara Vukičevića,Printscreen/RTS
 

Svirepo ubijeni Lazar Vukićević, pre nego što je na prevaru namamljen u Ritopek, našao se na meti Vušovića koji mu je, u znak odmazde za ranjavanje, podmetnuo ekspoziv pod automobil marke "porše" na Vračaru. Vukićević je tada izbegao smrt pukom srećom, jer je bomba eksplodirala kad je prilazio automobilu.

A šta bi se dogodilo da je Vukićević tada "overio" Vušovića? Da li bi završio u ritopečkoj klanici ili bi se dogodio nesvakidašnji obrt zbog koga se ne bi dogodilo sve ono što je usledilo posle?

Sukob sa Deksterom

Vukićević je ranije imao sukob i sa Dariom Đorđevićem Deksterom, koji je prošle godine uhapšen u Beču i to oko droge. Dekster, inače pripadnik "kavačkog klana" i blizak prijatelj Veljka Belivuka, dogovorio se potom sa Džonijem sa Vračara, koji je i sam imao motiv da ubije Vukićevića. Džoni je tada postavio eksploziv pod Vukićevićev automobil.

Uhapšen u Dominikani, pa pušten

Džoni sa Vračara, krajem marta je uhapšen u Dominikanskoj Republici, ali je pod nejasnim okolnostima pušten na slobodu, za šta se "zasluge" pripisuju američkim obaveštajnim službama. Ljudi iz ekipe Džonija sa Vračara učestvovali su navodno u komando-atentatu na predsednika Haitija Žovanela Moiza u noći između 6. i 7. jula prošle godine.

Srbija sa Dominikanskom Republikom nema potpisan bilateralni ugovor o izručenju, pa nije jasno ni kako bi Vušović bio izručen našim organima.

Belivuk i Vušović su inače bili saradnici i nisu nikada bili u svađi. Upravo se sukob koji je započeo svađom sa Deksterom, preneo na Vušovića i Belivukov klan i rezultirao otmicom Lazara Vukićevića.

Ptrintscreen/MUP
 

Belivuk i Miljković su, navodno, naredili ubistvo Nikole Mitića zbog njegove bliskosti sa Lazarom Vukićevićem.Mitić je, prema nekim informacijama, imao kontakte sa Belivukovom i Miljkovićevom grupom. Bio im je interesantan i zbog veze sa Lazarom, pa su to pokušavali da iskoriste, da namame i ubiju Vukićevića. On to nije hteo. Slutio je da bi i njega ubili, što su na kraju i uradili.

Mitić je navodno jedno vreme bio blizak i sa imenjakom Vušovićem, da bi se potom okrenuo nekadašnjem vođi navijača Partizana Ljubomiru Markoviću Kići, koji je takođe ubijen. Kako se sumnja, Vušoviću je okrenuo leđa nakon što mu je ovaj, navodno, silovao devojku.

"Neka pati najviše"

Tog kobnog dana Vukićeviću je od pripadnika "škaljarskog klana" Mileta Radulovića zvanog Kapetan stigla poruka da imaju Belivuka. Vukićević je dobio snimak na kom je Velja Nevolja vezan i pripadnici klana ga šutiraju. Potom je dobio i poruku u kojoj je pozvan da "dođe da ubije Velju". Vukićević je tada rekao: "Idem da overim debelog" i uputio se ka Ritopeku. Nije ni slutio da je u pitanju jeziva nameštaljka i da više nikada neće izaći iz kuće strave.

Mup
 

Otkriveno je na osnovu komunikacije putem “Skaj” aplikacije koju su koristili da su tog 16. oktobra 2020. godine Belivuk i Miljković boravili u Crnoj Gori i da su, po nalogu vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, u Danilovgradu ubili dvojicu “škaljaraca”, Damira Hodžića i Adisa Spahića, i tom prilikom oteli Kapetana i preko njegovog telefona namamili Vukićevića u Ritopek.

Od svojih "vojnika" tražili su da prema Lazaru budu brutalni, uz poruku: “Neka pati najviše”.

Tog istog dana, na povratku u Srbiju, Belivuk je zvao svoje "vojnike" u Ritopek, tražeći da mu "nahrane ego" i do detalja opišu Vukićevićevo mučenje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike