U Turskoj podignuta optužnica za ubistvo vođe "škaljarskog klana": Ima 91 stranicu, a za likvidaciju Jovana Vukotića odgovaraće 16 osoba!

07.01.2023

21:00

0

Optužnica sadrži 91 stranicu, a okrivljeno je 16 osoba, među kojima je i Radoje Živković i Milan Vujotić

U Turskoj podignuta optužnica za ubistvo vođe "škaljarskog klana": Ima 91 stranicu, a za likvidaciju Jovana Vukotića odgovaraće 16 osoba!
Optužene ubice Jovana Vukotića: Ilustracija - Copyright Pixabay/Youtube

Tužilaštvo u Istanbulu završilo je istragu ubistva Jovana Vukotića, a optužnica na 91 stranici predata je sudu, prenose turski mediji. Okrivljeno je 16 osoba, među kojima su Radoje Živković i Milan Vujotić, a stavlja im se na teret da su osnovali kriminalnu organizaciju, bili njeni članovi, pomagali u ubistvu i falsifikovali isprave.

Pojavili su se i detalji optužnice, a navedeno je da je ubistvo nastavak obračuna klanova iz Crne Gore.

Pixabay MUP Turska policija
Radoje Zvicer, Radoje Živković Žuti, Milan Vujotić i Zdravko Perunović

Mediji prenose da su članovi kriminalne organizacije radili po upustvu Radoja Zvicera na lociranju Vukotića, kao i da su uspeli da ga pronađu u Istanbulu.

U optužnici se navodi da je nakon nekog vremena mafijaška grupa u Turskoj imala za cilj da organizuje napad na Vukotića koristeći svoju moć i resurse koje su imali na raspolaganju.

Dalje se navodi da su kontaktirali i kriminalnu organizaciju koju je predvodio Binali Camgoz.

Kako prenosi "Sabah", okrivljenima Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću i Zdravku Perunoviću ponovo je zatraženo produženje zatvorske kazne zbog falsifikovanja službene isprave uz obrazloženje da su koristili lažne lične karte i pasoše.

Mediji podsećaju i da se ubistvo dogodilo u okrugu Šišli u Istanbulu 8. septembra u 19.30 sati. Vukotić je kobnog dana sa suprugom i detetom krenuo u tržni centar u Bešiktašu u vozilu kojim je upravljao njegov turski vozač.

 

Dvojica napadača na motociklima otvorili su vatru na automobil i ubili Vukotića, a potom pobegli. Ispostavilo se da je Jovana Vukotića, koji je ubijen na očigled supruge, tražio Interpol.

Printcreen/ sozcu.com.tr
Ubistvo Jovana Vukotića snimile kamere

Policija Istanbulske bezbednosno-obaveštajne filijale, Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i Uprava za javnu bezbednost pokrenuli su detaljnu istragu.

Utvrđeno je da je Jovan Vukotić, koji je ubijen, uhvaćen u Antaliji 2018. godine, deportovan iz Turske i poslat u svoju zemlju, ponovo se vratio sa lažnim ispravama nakon što je u zatvoru proveo 18 meseci. Prema istragama, Vukotić se ilegalno vratio u Istanbul 2021. godine nakon puštanja na slobodu i živeo u Istanbulu sa lažnom boravišnom dozvolom koja sadrži podatke o identitetu stranog državljanina po imenu Predrag Popović.

Radoje Živković, inače rođak vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, na optužnici je u Crnoj Gori za ubistvo Nikole Stanišića, sina Radosava Stanišića, poznatijeg kao Raka Dilinger. Ni telo mlađeg Stanišića, kao ni Mihajlovićevo, nikad nije nađeno.

Za otmicu i svirepo ubistvo Stanišića, da podsetimo, policija i Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, sumnjiče Slobodana Kašćelana, Vladimira Vučkovića, Zorana Kažića, Radoja Zvicera, Dragana Кneževića, Miloša Radonjića, Srđana Juriševića, Radoja Živkovića, Zdravka Perunovića, Milana Vujotića, Aleksandra Dragićevića, Milana Кneževića, Darka Prelevića i Krsta Maroša.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike