Plaćenik sasuo po sedam metaka u Zeku i Luku Žižića: Vlasnika Vile "Jelena" i gazdu "Rituala" ubio pred svedocima, naručioci još nepoznati!

12.02.2023

19:45

0

Smaknuća Nikole Zečevića i Luke Žižića snimile kamere, a potraga za nalogodavcima i dalje traje

Plaćenik sasuo po sedam metaka u Zeku i Luku Žižića: Vlasnika Vile "Jelena" i gazdu "Rituala" ubio pred svedocima, naručioci još nepoznati!
Likvidacije Nikole Zečevića i Luke Žižiča i Stefan Milašinović: Ilustracija - Copyright Facebook

Suđenje Stefanu Milašinoviću (23), plaćenom ubici iz Kraljeva, optuženom za likvidaciju Luke Žižića u novobeogradskom kafću "Ritual", čiji je bio vlasnik, 28. aprila prošle godine, još nije zakazano. Milašinović je osumnjičen i da je na današnji dan pre tačno dve godine ubio Kragujevčanina Nikolu Zečevića, poznatijeg kao Zeka, vlasnika Vile "Jelena" u tom gradu. Plaćenik je u obojicu sasuo po sedam metaka, a obe žrtve usmrtio je drsko i naočigled drugih ljudi i pred kamerama koje su snimile oba smaknuća. Pollicija i dalje traga za nalogodavcima.

Prava mafijaška likvidacija Zečevića odigrala se 12. februara 2021. godine, naočigled desetak prolaznika u centru grada u Glavnoj kragujevačkoj ulici.

Instagram
Stefan Milašinović

Prema kazivanju očevidaca, atentator je u večernjim satima Zečeviću prišao sa leđa i pucao u njega, "overio" ga i pobegao. Obdukcijom je kasnije utvrđeno da je metak u ispaljen u vrat žrtve po njega bio koban. Zečević je pogođen u grudi, vrat i stomak i po dolasku Hitne pomoći još je davao znake života, ali je zbog rane na vratu ubrzo podlegao povredama i to na putu do bolnice.

Snimak likvidacije pojavio se u medijima, a poseduje ga i policija. Te krvave noći ubica je došao iz pravca Ulice Tanaska Rajića, i skrenuo desno u Glavnu. Pucao je u žrtvu i pošto je "overio", kako se vidi na snimku, otrčao je Ulicom Slobodana Perovića.

Skrenuo je zatim novoizgrađenim prolazom pored zgrada koje vode do magistralnog puta ka Topoli. Popeo se uz stepenice u Rudničku ulicu gde ga je, kako je kasnije utvrđeno, čekao saučesnik u sivom automobilu marke "audi". Nastavili su Ulicom kragujevačkog okrobra ka muzeju i pobegli u pravcu Šumarica, odakle im se izgubio svaki trag.

Mnogo motiva i druženje sa Knezom

Zečević je sahranjen na Varoškom groblju, a na mestu gde je likvidiran ispred Vile "Jelena" u Glavnoj ulici, gde je živeo i izdavao apartmane, posle zločina mogle su se videti upaljene sveće i  venac cveća.

O motivima ove likvidacije mesecima se spekulisalo u medijima, ali i u kragujevačkoj čaršiiji.  Prave razloge zbog kojih je Zečević izrešetan zapravo niko i danas ne zna.

Spekulisalo se da je reč o krvnoj osveti, jer je Zečević pre 12 godina ranio sina vlasnika menjačnice, zbog čega je bio u zatvoru. Drugi su, međutim, uvereni da je Zeka platio glavom, jer se upetljao u poslove sa drogom, o čemu je posle ubistva govorio i Vladimir Rebić, tadašnji direktor policije.

U Kragujevcu se pričalo i da je Zečevića neko već duže vreme ucenjivao oko poslova sa nekretninama. Zeka je navodno bio vlasnik nekretnina na popularnim lokacijama, koje nije želeo da proda, pa su oni koji su želeli da ih se dokopaju odlučili da ga likvidiraju. Pominjalo se i zelenašenje, trgovina oružejm, poslovi sa Albancima, dug prema jednom od ozloglašenih klanova iz Crne Gore.

Ulje na vatru dodala je i činjenica da je policija u centru grada pronašla „štek“ sa oružjem, ekplozivom i drogom za koji se sumnja da je pripadao upravo likvidiranom Zečeviću. Pominjalo se i da se on pre nego što je ubijen intenzivno družio sa Zoranom Kneževićem Knezom, vođom stare garde šumadijskog podzemlja. Knežević važi za vođu glavne kriminalne grupe u Kragujevcu, a njegovo ime pominje se i u nekadašnjoj Beloj knjizi MUP Srbije.

Označen je kao pripadnik kriminalne grupe čuvenog Borisa Petkova, koji je bio osumnjičen za ubistvo Ranka Rubežića. Kao član kriminalne grupe, kako je objavljeno u knjizi, Knežević organizuje i ostale saradnike u transportu i distribuciji heroina po uputstvima Petkova. Pored dilovanja droge, grupa se bavila i otmicama.

Maskiran u radnika

U optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za ubistvo Luke Žižića, Milašinović se tereti za teško ubistvo, neovlašćeno držanje oružja i izazivanje opšte opasnosti. Optužnicom je obuhvaćen i Jovan U. (22), koji se tereti za pomoć počniocu posle krivičnog dela, jer je Milašinoviću omogućio skrivanje. Obojica su u pritvoru.

 

Prema navodima optužnice, Stefan Milašinović je 28. aprila oko 18.50 časova na podmukao način ubio Luku Žižića, koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad. On se tereti da je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon i sa hirurškom maskom na licu. Nosio je kačket na glavi i tamne rukavice. Učtivo je pitao Lukinog brata, inače svedoka V. Ž. koji je bio u šanku, da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio. U toaletu se zadržao samo 30 do 60 sekundi, a potom je napustio lokal.

Vratio se, međutim, posle nepuna dva minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Luka Žižić sa prijateljima i u njega ispalio najmanje sedam hitaca iz pištolja CZ, koji je nosio bez dozvole. Naneo mu, kako se navodi u optužnici, povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice. Uspeo je trotinetom, kojim je i došao, da pobegne sa lica mesta.

Uhapšen je 5. maja u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, a skrovište mu je obezbedio optuženi  Jovan U., koji je uhapšen 13. maja. Oba osumnjičena na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, da podsetimo, branila su se ćutanjem.

Iz iskaza svedoka saslušanih u istrazi proizlazi da je Luka je odmah posumnjao u Milašinovića, koji je ušao u lokal maskiran u radnika. On je najpre svog brata, koji je osumnjičenom dozvolio da koristi toalet, pitao zašto pušta ljude s ulice u toalet kafića, a zatim je za stolom prijateljima rekao: "Da imam nekog dušmanina od ovoga bih zalegao”. Njegovi prijatleji su komentarisali da im je taj mladić bio sumnjiv.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike