Devojka Azra, umešana u ubistvo Ranka Eskobara, uhapšena u Sarajevu: Spektakularna akcija policije, otkrivena njena uloga u zločinu!

14.03.2023

21:48

0

Srbija raspisala međunarodnu poternicu za Azrom Š., kao i za još jednom osobom koja je državljanin Bosne i Hercegovine

Devojka Azra, umešana u ubistvo Ranka Eskobara, uhapšena u Sarajevu: Spektakularna akcija policije, otkrivena njena uloga u zločinu!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policija iz Sarajeva uhapsila je večeras devojku Azru Š. (22), za kojom je rapisana međunarodna poternica zbog ubistva u Beogradu, saopšteno je iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova. Reč je o Ranku Radoševiću (54) poznatijem kao Ranko Eskobar, koji je ubijen 9. marta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Devojka je uhapšena na području sarajevske opštine Centar i predata je Jedinici za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Akcija je izvedena u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijom Brčko distrikta.

Međunarodna poternica za uhapšenm devojkom, kao i za još jednom osobom koja je državljanin Bosne i Hercegovine, raspisana je neposredno pošto su uhapšeni osumnjičeni za likvidaciju Radševića.

Radošević je, inače, bio visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana" i dobar prijatelj Radomira Bobana Baćovića, koji je navodno postao novi vođa "škaljaraca" posle ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu u Turskoj.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četiri osobe osumnjičene za učešće u ubistvu Radoševića u kafiću na benzinskoj pumpi 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. (28) iz Lebana i Luke V. (35) iz Kraljeva. Protiv još dvoje osumnjičenih, državljana BIH, istraga je pokrenuta zbog sumnje da su počinili teško ubistvo u pomaganju, a zapravo su osumnjičeni da su ubicama pružili logistiku.

Azra Š., kako saznajemo, osumnjičena je da je u Kraljevu ukrala "golf 4" kojim su se dovezli Luka V. i Stefan Z. na pumpu u Rušnju, gde su sa sedam hitaca usmrtili Eskobara.

Policija je, da podsetimo, u subotu uhapsila maloletnicu zbog sumnje da je pomagala u ubistvu. Nakon saslušanja Viši sud u Beogradu odredio joj pritvor od 30 dana. Sumnja se da je ona bila ta koja je sa Lukom i Stefanom namamila Ranka da dođe i pogleda automobil koji su prodavali.

Stefan Z. i Luka V. saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a branili su se ćutanjem. Tužilaštvo je potom predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti. Određeb im je jednomesečni pritvor.

Veruje se da će Azra Š. uskjoro biti izručena Srbiji koja je za njom raspisala poternicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike