Zaklao ženu u spavaćoj sobi, pa legao pored nje: Sekao se sa čak tri noža!

15.10.2020

13:34 >> 19:18

0

Boško Spasić (44) izbo je Jelenu (52) po vratu u njihovom stanu na Vračaru, a od siline udaraca došlo je do odvajanja drške i sečiva. Zatim je optuženi u

Zaklao ženu u spavaćoj sobi, pa legao pored nje: Sekao se sa čak tri noža!
Copyright Printcreen/Google map

Suđenje Bošku Spasiću (44), koji je optužen da je prošle godine na Vračaru nožem nasmrt izbo suprugu Jelenu Spasić (52), a potom prerezao sebi vene, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem veštaka patologa Zorana Stankovića.

Kako saznajemo, kobnog dana optuženi Spasić je za krvavi pir koristio čak četiri noža, a jedan se od zabadanja sečiva u žrtvu raspao na dva dela.

Spasićeva odbrana upitala je Stankovića da li postoji mogućnost da je Jelena sama sebi nanela povrede, što je veštak kategorički odbacio.

– Apsolutno isključujem svaku mogućnost da je Jelena sama sebi nanela povrede, posebno one na vratu. Takođe, isključuje se i mogućnost da se Boško pre ubistva samopovredio. Spasić je najpre usmrtio suprugu nožem, na kojem su pronađeni i njegov i njen DNK, a potom se samopovređivao – ispričao je veštak povodom sumnji da je Spasić najpre naneo sebi povrede, a da je potom usmrtio suprugu, pa da se ponovo povređivao.

Zoran Stanković Printscreen/Happy

Kako saznajemo, zločin se dogodio u spavaćoj sobi dok je nesrećna Jelena ležala u krevetu, a njen suprug bio sa desne strane na ležaju. Konstatovane su lakše povrede kod optuženog, poput ogrebotina s leve strane nosa, desne i leve strane vrata, kao i podlivi po grudnom košu. Veštak je objasnio da su te povrede verovatno nastale jer se Jelena prilikom napada branila od supruga, što je dokazao i DNK pronađen ispod njenih noktiju.

– Opisane povrede mogu da nastanu tokom sukoba oštećene i optuženog. Nastale su u više navrata i ukazuju na trajanje fizičkog sukoba, desetak, ali i više sekundi – rekao je veštak.

Kako se navodi, Spasić je najpre usmrtio suprugu nožem, i tom prilikom je došlo do odvajanja drške i sečiva. Posle ubistva, Spasić je uzeo sečivo i naneo sebi lakše povrede.

– Analizom DNK proizlazi da je optuženi koristio sečivo za povređivanje. Zatim se kretao po stanu i iz neke prostorije uzeo tri noža i ponovo se vratio u sobu gde je naneo sebi povrede sa sva tri noža – rekao je veštak.

Kako saznajemo, drška od prvog noža završila je ispod leđa žrtve jer je, kako se navodi, posle zločina optuženi pomerio Jelenino telo i legao pored nje na francuski ležaj.

Spasić klimao glavom

Spasiću su u sudnici podršku pružale njegova majka i tetka. Boško je uglavnom gledao u pod, a prilikom izlaganja veštaka često je klimao glavom, aludirajući da se nije tako dogodilo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike