Hanter Bajden sateran u ćošak: Tri bivše će svedočiti protiv njega, ni tata neće moći da ga spase

21.05.2024

21:51

0

Svaka od njih videla ga je dok je konzumirao drogu

Hanter Bajden sateran u ćošak: Tri bivše će svedočiti protiv njega, ni tata neće moći da ga spase
Hanter Bajden - Copyright Profimedia

Specijalni advokat Dejvid Vajs planira da predstavi izuzetno lično svedočenje tri bivše partnerke Hantera Bajdena, navodi se u novom podnesku u krivičnom postupku protiv sina predsednika SAD.

U podnesku predatom u ponedeljak uveče tužioci su izneli svoj slučaj protiv Hantera Bajdena, kome je suđenje zakazano za 3. jun u Delaveru. Oni su opisali neke od svojih ključnih svedoka i šta planiraju da kažu na tribini, a priložili su i SMS poruke i fotografije koje planiraju da pokažu poroti.

Sin amerikog lidera Džozefa Bajdena izjasnio se da nije kriv za tri zločina u slučaju oružja, a svi proističu iz Vajsove tvrdnje da je koristio drogu kad je kupio i nakratko posedovao revolver 2018. godine, što je protivno saveznom zakonu.

Otkrića o Vajsovoj strategiji suđenja i listi svedoka naglašavaju izuzetno ličnu prirodu ovog slučaja.

Hanter Bajden je bio veoma otvoren pričajući o borbi sa zavisnošću od alkohola i droga, ali da bi dobio osuđujuću presudu, Vajs će morati da dokaže da je u vreme kupovine oružja koristio opijate.

Očekivani svedoci uključuju bivšu suprugu Hantera Bajdena Ketlin Bule, udovicu njegovog pokojnog brata sa kojom je kasnije takođe izlazio Hali Bajden i Lunden Roberts, rodom iz Arkanzasa, koja mu je rodila ćerku. U podnescima se žene ne identifikuju po imenu, ali Vajsov opis njihovog svedočenja odgovara drugim poznatim detaljima i sudskim podnescima iz srodnih slučajeva.

Profimedia
 

Tužioci kažu da će jedan svedok, koga je CNN identifikovao kao Hali Bajden, svedočiti da je Hanter Bajden posedovao revolver 2018. godine i da ga je ona uzela iz njegovog automobila i bacila u kontejner u blizini prodavnice u Vilmingtonu u Delaveru. Ona je pretražila "njegove torbe, rančeve i vozilo u nastojanju da mu pomogne da se otrezni i u više navrata našla pribor za drogu u njegovom vlasništvu“ 2018. godine, napisali su tužioci.

Tužioci su u podnesku naveli da će još jedan svedok, za koju se čini da je Roberts, svedočiti da je "posmatrala okrivljenog kako često koristi krek - na svakih 20 minuta osim kada je spavao".

Tužilaštvo takođe uključuje mnoštvo tekstualnih poruka za koje kažu da su od Hantera Bajdena, uključujući fotografije droge, kao i poruke o trezvenosti i sastancima sa dilerima droge.

- Vlada namerava da prikaže video-snimke i fotografije okrivljenog koji puši krek ili one na kojima se vidi pribor za drogu i koje su sačuvanene na Apple iCloud nalogu ili laptopu optuženog ili poslate u porukama okrivljenog - napisali su tužioci.

Ostali svedoci koje že tužioci pozvati uključuju federalne agente i zaposlenog u prodavnici oružja koji je navodno 2018. prodao Hanteru Bajdenu pištolj. Jedan agent Uprave za borbu protiv droga, kažu tužioci, razgovaraće o kodiranim terminima i jeziku droge koji je Hanter koristio u porukama sa drugima, "kao što su 'puder za bebe', 'Party Favor', '10 grama' i 'dečak za posao'".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike