Smrt se nadvila nad Zlotom: Osam vlaških kletvi koje prate familiju Dragijević (FOTO/VIDEO)

16.05.2024

11:20

0

Autor: 24sedam

Komšije iz Zlota: Svetlana kao da je bila pod vlaškom magijom

Smrt se nadvila nad Zlotom: Osam vlaških kletvi koje prate familiju Dragijević (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović Profimedia Pixabay

Svetlana Dragijević, jedina iz familje koja nije bila uhapšena zbog umešanosti u ubistvo Danke Ilić (2), kao da je predosećala sopstvenu smrt, pričaju komšije iz Zlota.

Vlasi, koji su najbrojniji u istočnom delu Srbije, veruju da postoji čak osam znakova koji ukazuju na mogućnost da je na pojedince ili određenu familiju bačena kletva.

Ti znakovi se kreću od naglog gubitna energije, noćnih mora, neobjašnjive boli i problema sa spavanjem, pa sve do loše sreće. Svetlana Dragijević je tako i pričala pred jučerašnju iznenadnu smrt u komšijskom dvorištu: 

 

 

- Potpuno sam bespomoćna. Pala sam onomad ispred kuće, onesvestila sam se i sada sam ugruvana danima u krevetu. Nema ko ni čašu vode da mi primakne. Niko me više ne posećuje, ponekad neko iz komšiluka navrati, ali retko. Život mi je skroz upropašćen. Jednog sam sina sahranila, drugi je u zatvoru, suprug Rade zatvoren. Ja sam u krevetu ne mogu ni do lekara da odem. Snalazim se kako znam i umem.

Da i ove njene reči samo govore da je znala da je pod uticajem vlaške magije, da je prati kletva...
Dankin deda Milan Ilić je u centru Bora, gde su građani palili sveće za devojčicu, sav uplakan ljubeći unukinu sliku, zavapio: 

- Seme vam se zatrlo, da vam se zatre!

 

 

Hapšenja članova njene porodice počelo je u ranim jutarnjim satima, 4. aprila. Prvo je pritvoren stariji sin Dejan (50), radnik borskog "Vodovoda". Bio je osumnjičen da je učestvovao u ubistvu devojčice. Kasnije, tokom salušanja, postao je glavnoosumnjičeni jer je priznao da je Danku golim rukama udavio u službenom automobilu "panda". Prethodno je tim vozilom njegov kolega Srđan Janković (50) udario devojčicu, a Dragijević je ubacio u gepek.

24sedam/Katarina Mihajlović
Dalibor Dragijević sahranjen u aprilu

Kasnije, kao pomagač, uhapšeni su Svetlani muž Radoslav (73) i mlađi sin Dalibor (40). Najmlađi član porodice je policiji odmah priznao da je pomogao bratu Dejanu da se reši tela Danke, a istragu je vodio na više lokacija. Ali, preminuo je 7. aprila, oko 3.10 sati, u policijskoj stanici u Boru. Radoslav je i dalje u pritvoru, brani se ćutanjem, a njemu i sinu Dejanu nije bilo dozvoljeno da odu na sahranu Daliboru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike