Svedočila Kostina učiteljica! "I dan danas ne znam šta se dogodilo u njegovoj glavi"

17.05.2024

18:35

0

Vesna Belami je već dve godine u penziji i ispričala je u sudu da je Kosta bio razdragano dete, da se družio, smejao, bio vrlo zabavan

Svedočila Kostina učiteljica! "I dan danas ne znam šta se dogodilo u njegovoj glavi"
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Nisam mogla da verujem kada sam čula da je Kosta počinio zločin. U devet i petnaest su me zvali iz škole i rekli tvoj Kosta je pucao i pobio decu. Ostala sam u čudu. Kako Kosta? Mnogo sam razmišljala i tada i dan danas šta je to moglo da se dogodi u njegovoj glavi i ne mogu da dam odgovor.

Ovo je danas svedočeći u parnici koju je protiv Koste, njegovih roditelja, škole i države pred Višeim sudom u Beogradu pokrenula porodica Dukić, čiju je ćerku i sestru Kosta ubio u "Ribnikaru", kazala Kostina učiteljica od prvog do četvrtog razreda Vesna Belami.

Ona je već dve godine u penziji i ispričala je u sudu da je Kosta bio razdragano dete, da se družio, smejao, bio vrlo zabavan i da se deci to dopadalo.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

- Zabavljao ih je tako što im je prepričavao knjige koje je čitao i glumio je. Deca su ga volela, zvali su ga na rođendane. On nikada nije ulazio u njihova koškanja, ali je voleo da kaže ko je od njih u pravu. Bio je dete koja zna da kaže dobar dan, doviđenja i izvini. Bio je odličan đak, redovno je radio domaće zadatke, aktivan na času, slušao je šta se priča, nije se vrteo, i uvek je nešto pitao o temi o kojoj se razgovara. Ja sa njim nisam imala nikakvih problema - ispričala je učiteljica.

- Vodila sam ih na sajam cveća i zamolila prodavca da nam ispriča nešto, a Kosta pita može li on da kaže o tom cvetu i ispriča sve. Bilo mi je čudno da toliko zna u tom uzrastu, ali to je bio on, sve ga je interesovalo.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Na pitanje da li je bio pod velikim pritiskom roditelja da uči i sve zna, učiteljica je rekla da on to nije pokazivao.

- Samo se video veliki, ozbiljan i kontinuiran rad sa njim kod kuće. Samo njegov fond reči je bio veliki za taj uzrast. Imao je mnogo znanja i išao je na takmičenja. Njegovi majka i otac su dolazili redovno na sve roditeljske i otvorena vrata. Uvek bi me pitali za savete oko njega i na šta da obrate pažnju i to su primenjivali, jer sam ja to posle videla na Kosti - kazala je Vesna Belami.

Ona je navela i da je Kosta išao na sve rekreativne i da je uvek biran sa kim će da bude u sobi.

- Nikada nije bilo da neko od dece kaže da neće sa njim. Njegova soba je uvek bila najurednija, sve na svom mestu spakovano. Ako drugi dečaci nisu sredili, on kaže sada će doći učiteljica da pregleda i sam sredi sve ili im pomogne. Na tim nastavama nije bilo problema.

Na pitanje da li je nekada pominjao da voli oružje, ona je rekla da nije i da je u školu samo nosio i vadio razne knjige i slikovnice. Kazala je da je njega i sestru svakog dana dovodila i odvodila dadilja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike