Sledi nam toplotni talas: RHMZ najavio i do 36 stepeni ove nedelje, stižu nam i tropske noći

16.06.2024

10:26

0

Autor: I.K.

Poslepodne mogući pljuskovi sa grmljavinom

Sledi nam toplotni talas: RHMZ najavio i do 36 stepeni ove nedelje, stižu nam i tropske noći
Copyright Profimedia

Republički hidrometeorološki zavod najavio je za danas pretežno sunčano vreme sa maksimalnim temperaturama od 29 do 32 stepena. Posle podne na zapadu i jugozapadu uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde mogući kratkotrajni plјuskovi i grmlјavina.

Prolazni plјuskovi i grmlјavine se ponovo očekuju sutra u krajevima južno od Save i Dunava, dok će od utorka u celoj Srbiji biti pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim maksimumima od 31 do 35 stepeni, a oko 20. juna i malo iznad 35 stepeni. U urbanim sredinama tropske noći.

U ponedeljak na severu Srbije pretežno sunčano i toplo, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom Vetar slab, promenljiv.. Najniža temperatura 
od 14 do 20, a najviša od 30 do 33 stepena. 

U utorak pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 14 do 21, a najviša od 31 do 34 stepena.

U sredu pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 
23, a najviša od 33 do 36 stepeni. Na snazi će biti narandžasti meteo-alarm što predstavlja veoma opasnu vremensku situaciju, naročito kada traje nekoliko uzastopnih dana.

-Ugroženi su hronični bolesnici, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate. Ugrožene su i životinje. Vremenski uslovi pogoduju za pojavu šumskih ili drugih požara. Nepovoljni uslovi za snabdevanje električnom energijom. Mogući problemi u saobraćaju, upozorava RHMZ.

Prema prognozi RHMZ od 20. do 24. juna pretežno sunčano i veoma toplo. 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike