Srbija se ujedinila! Dečak je danima prodavao limunadu i slatkiše kako bi skupio novac za bolesnu majku, sada njihovoj sreći nema kraja

16.06.2024

08:37

0

Autor: 24sedam

Branka Dejanović Bošković, majka dvojice dečaka koji su zajedno sa prijateljima širom Beograda prodavali mafine, krofne i slatkiše juče je objavila da je novac za lečenje prikupljen.

Srbija se ujedinila! Dečak je danima prodavao limunadu i slatkiše kako bi skupio novac za bolesnu majku, sada njihovoj sreći nema kraja
Copyright Fecebook/Branka Dejanović

Projice, limunada, igračke, vafli, mafini i još mnogo toga moglo se prethodnih dana pronaći na štandu dečaka koji je u Bloku 37 na Novom Beogradu koji je sokiće i hranu prodavao kako bi pomogao svojoj majcii Branki da prikupi novac za lečenje tumora. Juče su stigle i lepe vesti.

Naime, Branka Dejanović Bošković, majka dvojice dečaka koji su zajedno sa prijateljima širom Beograda prodavali mafine, krofne i slatkiše juče je objavila da je novac za lečenje prikupljen.

"Dragi prijatelji. Želim svima da se zahvalim na nesebičnoj podršci! Novac je sakupljen, idemo u Nemačku! Hvala od srca", napisala je Branka u objavi na Fejsbuku.

 

 

Novac za Brankino lečenje je inače prikupljan i preko fondacije "Budi human."

"Od 80.000 evra koje sakupljam preko Fondacije Budi human, najveći deo, 67.000 evra, odlazi na proizvodnju vakcine, koja treba da se uplati u celosti, pre početka proizvodnje. Da bismo dostigli taj prvi i najveći cilj, nedostaje nam jos oko 30.000 evra - izjavila je za medije Branka pre nego je cela suma sakupljena.

Posle više godina borbe sa bolovima saznala od čega boluje

Branka se sa bolovima borila više godina, ali je tek 2022. saznala od čega boluje.

 Nakon specijalističkog pregleda uočena je promena u omotaču išijadikusa za koju je procenjeno da je benigna. Iste godine učinjeno je operativno lečenje, ali tumor nije mogao biti u potpunosti otklonjen nakon čega je započeto lečenje hemoterapijama i zračenje x nožem.

Do recidiva bolesti je doplo 2023. godine pa je urađena još jedna operacija prilikom koje nije postojala mogućnost uklanjanja celog tumora.

U decembru iste godine uočene su metastatske promene na plućima koje su zračene x nožem, a uočene su promene i u karlici. Analize biopsije poslate su na kliniku u inostranstvu gde je planiran nastavak lečenja imunoterapijama u obliku peptidne vakcine.

Vakcina koju treba da primi u Nemačkoj pravi se od tkiva tumora koji je napao njeno telo, a koji je uzet tokom biopsije. Kada se napravi vakcina, u narednih godinu dana, Branka mora da ide u kliniku deset puta u roku od godinu dana gde će primati doze.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike