Otkriveno u kakvom se stanju nalazi dečak ranjen u pucnjavi na Vračaru koji se leči u Čikagu

16.07.2023

22:50

0

Dečak je zadobio povrede vrata, grudnog koša i teško vratnog dela kičme

Otkriveno u kakvom se stanju nalazi dečak ranjen u pucnjavi na Vračaru koji se leči u Čikagu
Pucnjava na Vračaru - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Dečak koji je ranjen u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar", a koji se nalazi na lečenju u Čikagu je stabilno, otkrila je direktorka RFZO, Sanja Radojević Škodrić u emisiji Hit Tvit.

Dečak je zadobio povrede vrata, grudnog koša i teško vratnog dela kičme.

Podsetimo, učenik sedmog razreda koji je teško ranjen 3. maja u masakru u "Ribnikaru" iz Instituta za majku i dete "Dr Vukan Čupić" prebačen je u Čikago, gde je nastavio lečenje.

Dete ima tešku povredu kičme i država je organizovala prebacivanje i prijem u jednu čikašku bolnicu na dalje lečenje.

Sve troškove boravka i lečenja u SAD snosi država.

- Kada prođe rehebilitacija videće se da li je pogodna za tu robotičku šaku. RFZO je preuzeo obavezu da sve to finansira. Kada se u bilo kojoj porodici dese takve tragedije, uvek je potrebna pomoć. Ali ne sme se pričati da država neće platiti ono što je strogo vezano za zdravlje i da se za to skuplja novac. Treba skupiti novac tim roditeljima, porodici, njoj samoj treba pomoći jer je ipak ostala bez šake. Ali, država će sve što je vezano za zdravstvo u slučaju sve te dece i tih mladih ljudi koji su povređeni, učiniti sve i platiti sve - rekla je ministarka Grujčić nedavno za medije.

Nezapamćeni zločin dogodio se 3. maja kada je dečak K. K. u školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i radnika obezbeđenja i ranio šest osoba (pet učenika i nastavnicu).

Potom je pozvao policiju i rekao šta je učinio.

On je razoružan od strane pripadnika MUP-a koji su došli na teren. Dok mu je inspektor stavljao lisice na ruke pitao ga je zašto je pobio decu, a K. K. je rekao da je psihopata.

Roditelji uputili saučešće familijama ubijenih

- Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim detetom i za Draganom koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak. Večno u tuzi - saopštila je porodica dečaka putem advokata.

Počinilac je bio naoružan sa dva pištolja, koja su bila u legalnom vlasništvu njegovog oca, kao i četiri Molotovljeva koktela koje je sam napravio.

Njegov otac Vladimir nalazi se u pritvoru, a majka je saslušana.

 

Bonus video

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike