"Nema razloga da više budem u bolnici": Dečak koji je počinio masakr na Vračaru insistira da bude pušten i pritiska lekare

26.05.2023

08:26

0

On do sada nije pokazivao kajanje, hladan je i smiren, i nije tražio da kontaktira s bilo kim

"Nema razloga da više budem u bolnici": Dečak koji je počinio masakr na Vračaru insistira da bude pušten i pritiska lekare
Hapšenje K.K. - Copyright Tanjug/AP

Dečak K. K., koji je 3. maja izvršio masakr na Vračaru u OŠ "Vladislav Ribnikar", zatvoren je u posebnoj instituciji, u izolaciji, gde lekari prema njemu sprovode veštačenja i dodatne dijagnostike. Poslednjih dana K. K. naročito pritiska lekare i insistira da bude pušten.

Kako je već pisano, prema informacijama izvora upućenih u ceo ovaj proces, on do sada nije pokazivao kajanje, hladan je i smiren, i nije tražio da kontaktira s bilo kim.

I ranije je postavljao pitanja o tome kada izlazi i kakav je odjek imalo to što je uradio, ali se u poslednjih nekoliko dana još više osilio i pritiska lekare da ga puste na slobodu.

O tome, kako je do sada nekoliko puta i naglašavano, nema ni govora.

Tanjug/AP
 

Svakodnevno lekarima govori da nema više razloga da bude tu jer su "obavljeni svi pregledi", piše "Blic" na osnovu izjava izvora.

S druge strane, lekari smatraju da je dečak K. K. i dalje opasnost po okolinu i da postoji mogućnost da ponovi isto ili slično krivično delo, ako bude u prilici.

Nezapamćeni zločin dogodio se 3. maja kada je dečak K. K. u školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i radnika obezbeđenja i ranio šest osoba (pet učenika i nastavnicu).

Potom je pozvao policiju i rekao šta je učinio.

Tanjug/Zoran Žestić
 

On je razoružan od strane pripadnika MUP-a koji su došli na teren. Dok mu je inspektor stavljao lisice na ruke pitao ga je zašto je pobio decu, a K. K. je rekao: "Ja sam psihopata."

Počinilac je bio naoružan sa dva pištolja, koja su bila u legalnom vlasništvu njegovog oca, kao i četiri Molotovljeva koktela koje je sam napravio.

Njegov otac Vladimir nalazi se u pritvoru, a majka je saslušana.

Roditelji su se juče prvi put oglasili i uputili saučešće familijama ubijenih.

- Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim detetom i za Draganom koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak. Večno u tuzi - saopštila je porodica dečaka putem advokata.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike